Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 932 ΦΟΡΕΣ

Ένα θέμα που αλλάζει τις ζωές μας και έχει αναδειχθεί, με βίαιο τρόπο, στο νησί της Ρόδου τα τελευταία χρόνια, αυτό των φυσικών καταστροφών και της προστασίας μας από αυτές, είναι το αντικείμενο της ημερίδας που διοργανώνει ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός σε συνεργασία με το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου, στην οποία εισηγητές θα είναι και σεισμολόγοι, ανάμεσά τους και ο γνωστός Dr Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η Ημερίδα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 18.30, στο εξωτερικό αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Casino Ρόδου και θα έχει ως θέμα: «Ο πολίτης σημαντικός παράγοντας στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση Φυσικών Κινδύνων» ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι εισηγήσεις είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και αφορούν στη Ρόδο και την περιοχή μας, όπως αυτή του κ. Παπαδόπουλου, η οποία έχει τίτλο «Σεισμοί και Αντισεισμική προστασία στη Ρόδο». Αναλυτικά:

Εισηγητές:
• Dr Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σεισμολόγος, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
Πρόεδρος του οργανισμού “Safe Greece” και Επιστημονικός συνεργάτης της UNESCO και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

• Dr Ιωάννα Τριαντάφυλλου, σεισμολόγος, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Τοχόκου στο Σεντάι της Ιαπωνίας.

• Δημήτρης Μενεμενλής, αξιωματικός Π.Σ. (επιπυραγός) διοικητής στην 11η Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων, δασοπόνος, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στην «Ανάλυση και Διαχείριση Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών», μέλος της Ευρωπαϊκής επιτροπής για τον Κανονισμό CEN και του Διεθνούς Οργανισμού για τον Κανονισμό ISO στον ειδικό τομέα της «Διαχείρισης πυρκαγιών - Συμβολολογία βάσει του SITAC». Υποψήφιος διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αιγαίου.

• Ηλίας Αργύρης, αγρονόμος & τοπογράφος μηχανικός, προϊστάμενος τμήματος Περιβάλλοντος δήμου Ρόδου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Γεωγραφίας «Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στη Διαχείριση Περιβάλλοντος και Κινδύνων», υπ. διδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εισηγήσεις:
• Σεισμοί και Αντισεισμική προστασία στη Ρόδο, Dr Γεράσιμος Παπαδόπουλος.
• Τσουνάμι και μέτρα προστασίας στη Ρόδο, Dr Ιωάννα Τριαντάφυλλου.
• Δασικές Πυρκαγιές και η αντιμετώπισή τους στην Ανατολική Μεσόγειο, Δημήτρης Μενεμενλής.
• Στρατηγικός Σχεδιασμός Διαχείρισης Πλημμυρικού Κινδύνου στη Νήσο Ρόδο, Ηλίας Αργύρης.

 

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου