Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Στο εδώλιο 56χρονος Αλβανός για 20 «φιξάκια» με χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 631 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσει αύριο, 56χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω την ώρα που παραλάμβανε 20 «φιξάκια» με χασίς από εγκαταλελειμμένο κτήριο του στρατού στην Κω.

Πρόκειται για την έφεση που έχει ασκήσει ο αλλοδαπός, κατά της απόφασης που έλαβε τον Μάρτιο του 2023 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 5 ετών.

Πιο αναλυτικά, το πρωτόδικο δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και επέβαλε στον 56χρονο ποινή κάθειρξης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, υπό τους όρους της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί τον Αύγουστο 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους αναφορικά με τη διάθεση ναρκωτικών ουσιών από τον 56χρονο, σε τοξικομανείς της περιοχής.

Οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον αλλοδαπό, ο οποίος στις 9 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, μετέβη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο του στρατού που βρίσκεται στην πόλη της Κω, προκειμένου να πάρει από εκεί ποσότητα ναρκωτικών ουσιών που είχε κρύψει!

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 56χρονο Αλβανό, την ώρα που παραλάμβανε 20 πλαστικές συσκευασίες «φιξάκια» που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 83,5 γραμμαρίων, έτοιμη προς διάθεση. Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν όπως επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατοχή ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω για τα περαιτέρω.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού