Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Στη Ρόδο οι υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ, Ζαχ. Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 684 ΦΟΡΕΣ

Ο κόσμος να δείξει την εμπιστοσύνη του στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στις επικείμενες Ευρωεκλογές, είναι το αποτέλεσμα που προσδοκούν στο κόμμα ώστε να κλείσει η «ψαλίδα» με τη Νέα Δημοκρατία και στις επόμενες Εθνικές εκλογές να γίνει η ανατροπή.

Το παραπάνω τόνισαν, κατά την παρουσία τους χθες στη Ρόδο, μετά από ένα διήμερο εκδηλώσεων του Κόμματος, οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κυρίες Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και Καίτη Γιαννακά, τις οποίες, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες, προλόγισε η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο», κα Χρύσα Καραγιάννη.

Οι υποψήφιες ευρωβουλεύτριες είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη. Σημειώνεται ότι, ο ευρωβουλευτής του κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, κ. Κώστας Αρβανίτης, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας.

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη
Η κα Τσιριγώτη είναι απόστρατος της Αστυνομίας μετά από 37 χρόνια υπηρεσίας και έγινε γνωστή στο πανελλήνιο από τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος που έβαλε πλάτη, μεταξύ άλλων νησιών και στην Κω, και έγινε η πρώτη γυναίκα Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Είναι συντονίστρια του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη και κάτοχος μεταπτυχιακών.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η κα Τσιριγώτη, στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η διαδικασία της 9ης Ιουνίου, καθώς οι Ευρωεκλογές πρέπει να μας ενδιαφέρουν ως πολίτες αυτής της χώρας, μιας και περίπου το 80% της νομοθεσίας της Ε.Ε. ενσωματώνεται στην εθνική μας νομοθεσία και δεν θα πρέπει να είμαστε αμέτοχοι. Είπε, ακόμη, ότι θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι Ευρώπη θέλουμε: «Θέλουμε μία Ευρώπη να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων; Θέλουμε μία Ευρώπη να έχει αυτόνομη υπόσταση; Να έχει αυτόνομη εξωτερική ή αμυντική πολιτική; Ας αναλογιστούμε τα προβλήματα και τις κρίσεις που έχουν περάσει όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και εμείς εδώ στη χώρα μας πολύ περισσότερο έγιναν πολύ πιο αισθητές (σ.σ. πανδημία, οικονομική κρίση, στεγαστική, ενεργειακή)», είπε.

Αναφέρθηκε και σε διεθνή ζητήματα όπως η σφαγή στη Γάζα, η εκρηκτική ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή, τα νέα μεταναστευτικά κύματα, τονίζοντας ότι τα προβλήματα της περιοχής είναι πολυσύνθετα και θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι τα θέματα αυτά δεν είναι ελληνικά και οι λύσεις είναι στην Ευρώπη. Δεν παρέλειψε ακόμη να επισημάνει ότι υπάρχει μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς, συντηρητικοποιείται η κοινωνία και χρειάζεται μία στρατηγική από πλευράς Ευρώπης, ώστε να ανακοπούν τα αυξημένα ποσοστά της ακροδεξιάς και θα πρέπει κάπου να μπει ένα φρένο.

Αυτά-όπως είπε- είναι τα προβλήματα σε γενικές γραμμές, για τα οποία οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν στις 9 Ιουνίου να αποφασίσουν ποιο κόμμα θα στείλουν στην Ευρωβουλή και ποιος ή ποια ευρωβουλευτής θα τους εκπροσωπήσει εκεί.

Καίτη Γιαννακά
Η κα Γιαννακά, η οποία έχει υπηρετήσει επίσης 37 χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών, είναι συγγραφέας, υπεύθυνη αναπληρώτρια συντονίστρια του τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έχει δουλέψει στενά με τον αείμνηστο Δωδεκανήσιο υπουργό, Νεκτάριο Σαντορίνιο.

Ξεκινώντας, μάλιστα, η ίδια δήλωσε φορτισμένη από την απουσία του Νεκτάριου Σαντορινιού αφού, όπως είπε, δούλεψαν πολύ τη Νησιωτικότητα και συνεχίζουν στη μνήμη του να τη δουλεύουν όσο πιο δυνατά μπορούν και έχουν συνεργάτη στο τμήμα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που τον αντικαθιστά επάξια, τον κ. Γιώργο Κασσάρα και βέβαια την κα Χρύσα Καραγιάννη. Και είπε: «Τα νησιά μας είναι η εδαφική συνέχεια της χώρας και τα σύνορα της Ε.Ε. Οπότε, θα πρέπει να δοθεί μια μεγάλη σημασία σε όλο αυτό και μιας και έχει ανακηρυχθεί το 2024 το έτος των νησιών, θα πρέπει να τα προβάλουμε ακόμα περισσότερο».

Όσο για το τι Ευρώπη θέλουμε, είπε ότι η Ε.Ε. χωρίζεται σε νότιες και βόρειες χώρες, σε πλούσιες και φτωχές χώρες και θα πρέπει και σε αυτό να βάλουμε ένα φρένο ακόμη.

Για το αποτέλεσμα
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα που προσδοκούν στο Κόμμα από τις Ευρωεκλογές, καταρχάς η κα Γιαννακά, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από όλα τα προβλήματα που έχει περάσει είναι σε ανάκαμψη, κάτι που δείχνει σπουδαία δυναμική για τους ίδιους, ο κόσμος τους εμπιστεύεται και είναι κοντά τους. Οπότε, η επόμενη ημέρα τον βρίσκει ως ενισχυμένη αντιπολίτευση και του δίνει τη δυναμική, ώστε να πιστεύουν πια ότι μπορούν να γίνουν και κυβέρνηση.

Η κα Τσιριγώτη, από την πλευρά της, είπε, ότι πέρασαν μια δύσκολη χρονιά με τις εκλογικές ήττες, την αποχώρηση, εσωκομματικές διαδικασίες, τη διάσπαση και γενικά την προηγούμενη περίοδο να τη χαρακτηρίζει ως εσωστρέφεια και απογοήτευση. Όμως-θεωρεί-μετά το συνέδριο βγήκαν όλοι ενωμένοι, με ομοφωνία και σοβαρότητα, ώστε να καταρτιστούν προτάσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών.

«Με σοβαρότητα, αξιοπιστία κα ομοφωνία, συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ώστε τα προγράμματά μας να επικοινωνηθούν επιτέλους στην κοινωνία. Γιατί μέχρι σήμερα έχουμε διαπιστώσει ότι, ό,τι προσπάθειες και να κάναμε, δεν υπήρχε η γείωση με την κοινωνία, δεν υπήρχε η αποτύπωση των θέσεών μας στην κοινωνία», τόνισε. Το κυρίαρχο για τους ίδιους είναι να μπορέσουν ν’ αλλάξουν αυτό που συμβαίνει, να υπάρξει ένα κράτος δικαίου και να σεβόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτό που περιμένουν τώρα είναι ο κόσμος να δείξει την εμπιστοσύνη του στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να μικρύνει η «ψαλίδα» με τη Ν.Δ., «να σταματήσει αυτό το 41% της αλαζονείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη», όπως είπε, με την προοπτική στις επόμενες βουλευτικές εκλογές να γίνει η ανατροπή για το καλό της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»