Επιστολή δημάρχου Αστυπάλαιας για την ειρήνη στη Γάζα: «Δεν μας τιμά να μένουμε απαθείς»

Επιστολή δημάρχου Αστυπάλαιας για την ειρήνη  στη Γάζα: «Δεν μας τιμά να μένουμε απαθείς»

Επιστολή δημάρχου Αστυπάλαιας για την ειρήνη στη Γάζα: «Δεν μας τιμά να μένουμε απαθείς»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 588 ΦΟΡΕΣ

«Η ειρήνη δεν είναι μόνο θέμα «πολιτικής», είναι πάνω απ’ όλα παγκόσμια ηθική αξία και αίτημα» τονίζει σε επιστολή που απευθύνει στους δημάρχους της χώρας ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας, προτείνοντας μέσω της ΚΕΔΕ, τη μετάβαση ομάδας δημάρχων από Ελλάδα Κύπρο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην εμπόλεμη ζώνη στη Γάζα, η οποία και θα απαιτήσει την κατάπαυση του πυρός και την έναρξη διαπραγματεύσεων για εκεχειρία με σκοπό την ειρήνη.

«Δεν δικαιούμαστε να παραμένουμε απλοί παρατηρητές των γεγονότων σε κάτι που η ιστορία θα καταγράψει σαν το μεγάλο αίσχος των αρχών του 21ου αιώνα στην περιοχή μας στην αυλή του πολιτισμένου – δυτικού – δημοκρατικού κόσμου», σημειώνει ο Νίκος Κομηνέας.

Δηλώνει παράλληλα πως οι αιρετοί είναι υπόλογοι απέναντι σε όλους τους δημότες που εκπροσωπούν και οφείλουν να αποδείξουν ότι τα διάφορα «σύμφωνα ειρήνης και φιλίας» που υπογράφουν τα εννοούν. Όπως υποστηρίζει, είναι «προσβλητικό να παραμένουμε σαν κράτος τραγικά απαθείς απέναντι σε μια γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ».
Στην αποστολή θα κληθούν να συμμετάσχουν και δήμαρχοι από άλλες πόλεις της Ευρώπης, προκειμένου να συμβάλουν στην επίτευξη της ειρήνης.

«Αγαπητοί συνάδελφοι γνωρίζω τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η ενέργεια αλλά και τα προβλήματα που θα προκύψουν. Όμως στο όνομα και μόνο της ειρήνης και του ανθρωπισμού και σαν ένας λαός που έχει ζήσει πολέμους, προσφυγιές, εγκατάλειψη, προδοσίες, προτείνω άμεσα να ξεκινήσει αυτή η πρωτοβουλία από την ΚΕΔΕ και τους μεγάλους δήμους δηλώνοντας προσωπικά ΠΑΡΩΝ σαν μέλος της αποστολής», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Αστυπάλαιας.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Προτεραιότητα η ανάπτυξη για τον δήμαρχο Αστυπάλαιας

Τα αποτελέσματα στο πρώτο εκλογικό τμήμα της Αστυπάλαιας

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: Αξιοποιούμε, δεν εγκαταλείπουμε τις βραχονησίδες

Αστυπάλαια: «Αναπτυσσόμαστε, αλλά εκ των έσω...»

Δήμαρχος Αστυπάλαιας: «Ειρήνη στη Γάζα τώρα!»

Σύλληψη για ναρκωτικά στο νησί της Αστυπάλαιας

Κινητοποίηση του Λιμενικού στην Αστυπάλαια για ακυβέρνητη θαλαμηγό

Γ. Παππάς: «Στην τελική ευθεία για τη μείωση στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων στην Αστυπάλαια»