Γιώργος Ζαχαριάδης: Στις 9 Ιουνίου θα πάμε για τις Βρυξέλλες ή για την ελληνική Βουλή;

Γιώργος Ζαχαριάδης: Στις 9 Ιουνίου θα πάμε για τις Βρυξέλλες  ή για την ελληνική Βουλή;

Γιώργος Ζαχαριάδης: Στις 9 Ιουνίου θα πάμε για τις Βρυξέλλες ή για την ελληνική Βουλή;

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 685 ΦΟΡΕΣ

Μέσα οι τηλεστάρ, έξω οι ικανοί και οι άξιοι

Γράφει ο δημοσιογράφος
Γιώργος Ζαχαριάδης

Μπήκαμε –φαίνεται- στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών, που μόνο Ευρωεκλογές εκλογές δεν είναι, αλλά έχουν πλέον τον χαρακτήρα «εθνικών εκλογών». Και πώς άλλωστε να μην είναι, αφού η θεματολογία (φυσικά στην Ελλάδα) κυριαρχείται από ζητήματα που έχουν σχέση με τα καθημερινά προβλήματα της επικαιρότητας, αλλά και με... κουτσομπολιά και γελοιότητες!..

Το βλέπουμε αυτό κυρίως σε πολλά από τα λεγόμενα ΜΜΕ («δώσμου και μένα μπάρμπα») που το ενδιαφέρον τους περιορίζεται π.χ. στον σκύλο του Μητσοτάκη, στη σουίτα του Κασσελάκη στα μπουζούκια ή ακόμη στο γεγονός ότι ο αρχηγός του Σύριζα βρέθηκε δίπλα-δίπλα με τον Ανδρουλάκη σε κάποια εκδήλωση!.. Αυτά θεωρούνται... ειδήσεις!

Δυστυχώς, τέτοια είναι τα «θέματα» που κυριαρχούν σε μια περίοδο που στην Ευρώπη συνεχώς φουντώνουν τα προβλήματα εξ αιτίας κυρίως της καλπάζουσας ακροδεξιάς πολιτικής. Δείτε τι έγινε στη Σλοβακία... Ελάχιστα ή καθόλου δεν γίνεται εδώ κουβέντα και το ζήτημα είναι «ποιο κόμμα θα πάρει τον Φρέντι Μπελέρη για να κερδίσει και ακροδεξιούς ψήφους μην τυχόν και πάνε στον Βελόπουλο, που με το κανάλι του αλωνίζει όλη την Ελλάδα και τις δήθεν πολιτικές εκπομπές του (μαζί με τα μαντζούνια και τις επιστολές του Χριστού) αναμεταδίδουν (με το αζημίωτο φυσικά) τοπικά κανάλια που στις δικές τους εκπομπές λιβανίζουν τον Μητσοτάκη!..»

Και βέβαια η ποιότητα των υποψηφίων ευρωβουλευτών δεν είναι αυτή που θα περίμενε ένας σκεπτόμενος πολίτης. Στη λίστα μόνο... ταβλαδόρους δεν είδαμε, αλλά είδαμε υποψήφιους που μοίραζαν αυξήσεις στις συντάξεις (λέγε με Αυτιάς), τηλεστάρ πρωινάδικων και άλλους, οι οποίοι κάποιοι ίσως βρεθούν και στην Ευρώπη «για να πουν τι;»

Φυσικά, υπάρχουν και σημαντικοί συμπολίτες μας που διεκδικούν μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο να τη βρουν γιατί, πιθανότατα, θα την έχουν κάποιοι άλλοι που δεν ήξεραν εάν οι Βρυξέλλες είναι στην Ευρώπη ή στην... Ασία!..

Είναι αλήθεια ότι πολύς κόσμος είναι προβληματισμένος. Το ακούω παντού. Άλλοι λένε ότι δεν θα πάνε να ψηφίσουν (οπότε η αποχή θα είναι το πρώτο κόμμα) και άλλοι ότι θα ρίξουν ασταύρωτο ψηφοδέλτιο διαφωνώντας με την «ποιότητα» των υποψηφίων. Η αποχή είναι ένα μήνυμα και τα ασταύρωτα θα είναι επίσης ένα μήνυμα.

Να έρθω και λίγο στα δικά μας. Δυστυχώς, ούτε η Νέα Δημοκρατία (που είναι στην κυβέρνηση και θα έρθει πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές), ούτε ο Σύριζα του Κασσελάκη (που διεκδικεί τη δεύτερη θέση) μπόρεσαν να έχουν υποψήφιο από τη Δωδεκάνησο και γενικότερα από το Αιγαίο. Περίεργο... Πού είναι τα στελέχη τους;

Μόνο το ΠΑΣΟΚ έχει τον Παναγιώτη Κουνάκη «καθαρόαιμο Δωδεκανήσιο», που αναλαμβάνει να δώσει τη μάχη της εκπροσώπησης των νησιών μας. Είναι ένας νέος πολιτικός που δοκιμάστηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές και αποτέλεσε την έκπληξη στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, έχοντας κοντραριστεί με δύο δυνατούς και έμπειρους πολιτικούς (Νικητιάδης-Χατζηδιάκος).

Ο Παναγιώτης Κουνάκης έμαθε να δίνει αγώνες και μάλιστα σε δύσκολες εποχές και για την πολιτική, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής. Γιαυτό δικαιούται μιας αναγνώρισης, όχι μόνο από την παράταξη που ανήκει, αλλά και από όλους όσοι θέλουν μια φωνή και από τη Δωδεκάνησο. Το αξίζει.

Υ.Γ. Μπορώ να ξέρω ότι κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ (και δεν αναφέρομαι στις «παλιές καραβάνες» που είναι δίπλα του), αλλά σε κάποιους άλλους που προσπαθούν από τώρα να «χτίσουν το μέλλον τους» ότι εάν συνεχίζουν την ίδια τακτική, την κατάλληλη ώρα θα βρεθούν προ οδυνηρών εκπλήξεων. Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε ένα-δυο μηδίσαντες από το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Κουνάκης: Νησιώτες, πολίτες Γ’ κατηγορίας

Γιώργος Ζαχαριάδης: «Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας»

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τουρισμός, κίνδυνοι και εναλλακτικές μορφές

Φίλιππος Ζάχαρης: Κοπιάζοντας για το τέλος και τη νέα αρχή

Αργύρης Αργυριάδης: Η ιδεολογική «μετάλλαξη» της ΝΔ

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων