Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΕΟΠΥΥ από τον Ιατρικό Σύλλογο

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΕΟΠΥΥ από τον Ιατρικό Σύλλογο

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στον ΕΟΠΥΥ από τον Ιατρικό Σύλλογο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 555 ΦΟΡΕΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου πραγματοποιεί σήμερα στη 1 το μεσημέρι συμπαράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Μαρίνα Ρόδου, για τα δυσβάσταχτα μέτρα που πλήττουν τη βιωσιμότητα των Διαγνωστικών Εργαστηρίων των ιατρών μελών του Συλλόγου.

Οι εργαστηριακοί γιατροί έχουν οδηγηθεί και στη Ρόδο σε τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο λόγω της τακτικής που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ σε ό,τι αφορά την πληρωμή των εξετάσεων που πρέπει να κάνουν σε αυτά οι πολίτες.

Ο Οργανισμός από το 2013 στο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής εφαρμόζει τους… κλειστούς προϋπολογισμούς για την πληρωμή των εργαστηριακών εξετάσεων, χωρίς όμως να έχει θέσει κάποιο πλαφόν και στον αριθμό των εξετάσεων που θα πρέπει να συνταγογραφούνται για να πληρωθούν.

Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που σημειώνεται υπέρβαση του προϋπολογισμού, τότε ζητά να καταβάλουν τα χρήματα αυτά οι εργαστηριακοί γιατροί.

Πρόκειται για μία τακτική την οποία ακολουθεί εδώ και περίπου 12 χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί τεράστια ποσά, που φτάνουν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ βαρύνοντας τους εργαστηριακούς γιατρούς όλης της χώρας, οι οποίοι από τις 8 του μήνα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που εφαρμόζει ο ΕΟΠΥΥ.

Τασσόμενοι με τους συναδέλφους τους στην υπόλοιπη χώρα ακτινολόγοι, μικροβιολόγοι και κυτταρολόγοι της Ρόδου, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους και ζητούν επίλυση του προβλήματος ενώ κάποιοι σκέφτονται να κλείσουν τα εργαστήριά τους στο νησί μας και άρχισαν ήδη να αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες.

Προ ημερών ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου, Ηλία Τσέρκη είχε εκφράσει τη στήριξή του στους εργαστηριακούς γιατρούς που κινδυνεύουν με χρεοκοπία, λόγω της τακτικής του ΕΟΠΥΥ.

Μάλιστα ο κ. Κολιάδης και ο κ. Τσέρκης συνυπέγραψαν κοινή επιστολή με αποδέκτη τον υπουργό Υγείας, ζητώντας την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με τις πληρωμές των γιατρών.

Για το θέμα, σε σχόλιό του ο δήμαρχος Ρόδου ανέφερε, ότι ένωσαν με αυτό τον τρόπο τις φωνές τους για την κατάργηση του “clawback” που οδηγεί σε χρεοκοπία τους γιατρούς της περιφέρειας και για τη διαγραφή των χρεών που προέκυψαν από αυτό και που βαρύνουν τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς και τα ιδιωτικά εργαστήρια.

«Είμαστε στο πλευρό τους σε αυτές τις κινητοποιήσεις, αναγνωρίζοντας το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρουν, ειδικά στα νησιά μας και το αναφαίρετο δικαίωμά τους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε οικονομικά βιώσιμες συνθήκες.

Η συνεργασία του δήμου Ρόδου και του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου έχει ως στόχο, τόσο τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας του ιατρικού επαγγέλματος όσο και τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών προς όφελος της υγείας των κατοίκων του νησιού μας και των χιλιάδων επισκεπτών του.

Ως δημοτική αρχή υποστηρίζουμε το δίκαιο και προασπιζόμαστε το συμφέρον των συμπολιτών μας και της κοινωνίας. Ως Ροδίτες, έχουμε αποδείξει όσες φορές χρειάστηκε, ότι ενωμένοι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Ενωμένοι θα προχωρήσουμε και τώρα», είχε επισημάνει ο δήμαρχος.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού