Έξαρση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και στη Ρόδο

Έξαρση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και στη Ρόδο

Έξαρση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 906 ΦΟΡΕΣ

Συνάντηση εργασίας χθες μεταξύ εκπροσώπων του δήμου Ρόδου και της Αστυνομίας

Έξαρση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, διαπιστώνεται στην περιοχή μας, με τον δήμο Ρόδου και τις τοπικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. να επισφραγίζουν τη συνεργασία τους για τη λήψη μέτρων.

Αυτό ακριβώς ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, παρουσία του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, υπό την προεδρία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Θωμά Σωτρίλλη, με τη συμμετοχή κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου κ. Τάσο Ζήφο καθώς και στελεχών όλων των δομών υποστήριξης γυναικών του δήμου, όπως επίσης και των δομών αστεγίας.

Καλωσορίζοντας όλους αρχικά η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, κα Χριστίνα Καραγιάννη, είπε: «Είναι αλήθεια ότι τα κοινωνικά ζητήματα, κυρίως της έμφυλης βίας αλλά και της αστεγίας επιδεινώνονται πολύ το τελευταίο διάστημα και η δημοτική αρχή δεν θέλει να τρέχει πίσω από τα γεγονότα αλλά να είναι μπροστά και να δούμε πώς μπορούμε να έχουμε καλύτερη συνεργασία με την Αστυνομία, που μέχρι σήμερα έχουμε άψογη συνεργασία αλλά είναι καλό να γνωρίζει η κάθε υπηρεσία το τι μπορεί να δώσει οργανωμένα και υπεύθυνα και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ανέφερε ότι, όντως, είναι ένα πρόβλημα που έχουν ενημέρωση από τις αρχές του χρόνου ότι αυξάνεται στο νησί μας, είναι από τα πιο σοβαρά ζητήματα και καλό είναι να προλαβαίνουμε καταστάσεις. «Η επόμενη ημέρα του συμβάντος είναι πολύ αργά», όπως είπε και ανέφερε ότι καθημερινά βλέπουμε στην ειδησεογραφία, πράγματα που συνέβαιναν στην Ευρώπη και μας φαίνονταν πολύ μακρινά, ότι είναι έξω από την πόρτα μας και σε ένα μέρος σαν τη Ρόδο, που όλοι γνωριζόμαστε, είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται.

Μάλιστα, ανέφερε, ότι προχθές σημειώθηκε ένα περιστατικό στο Δημαρχείο, το οποίο το χειρίζεται ο ίδιος προσωπικά, επισημαίνοντας ότι πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους. Ο κ. Κολιάδης, έκανε ακόμη γνωστό, ότι έχει γίνει ραντεβού και με την κα Εισαγγελέα και το συζήτησαν να ενισχύσουν τις δομές με περισσότερο προσωπικό γιατί το φαινόμενο μεγαλώνει ραγδαία.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος, αφού ευχαρίστησε και τους εκπροσώπους της ΕΛ.ΑΣ. που, όπως είπε, είναι βασικός παράγοντας γιατί «δυστυχώς η αύξηση των περιστατικών τελευταία ξαφνιάζει όλους μας και μας προβληματίζει για το πού πάει η κοινωνία και αυτή την ένταση προσωπικά ο ίδιος δεν την περίμενα», ανέφερε, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι τέτοια που δεν μας αφήνουν να πολλά περιθώρια να λειτουργήσουμε και στόχος της χθεσινής συνάντησης είναι να βρει κάποιους δρόμους διαφορετικούς για να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες.

Παρεμβαίνοντας ο δήμαρχος, ανέφερε ακόμη ότι θεωρούν ότι είναι πια ανάγκη να υπάρχει μία αυστηρότητα στην εφαρμογή του νόμου, αφού κάθε ημέρα ακούμε περιπτώσεις που μας προβληματίζει τόσο πολύ, που πρέπει να βρεθεί μία λύση γιατί έχουν περάσει τις «κόκκινες γραμμές», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος, δεν παρέλειψε, ακόμη να θέσει την επιτακτική ανάγκη στελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Όπως είπε προς τους εκπροσώπους της, αντιλαμβάνονται την υποστελέχωση αλλά πρέπει να αντιληφθεί και η Κεντρική Διοίκηση, ότι η Ρόδος δεν είναι ένα μικρό νησί, η Ρόδος είναι ένα τεράστιος δήμος, με πληθώρα προβλημάτων και με μία τουριστική κίνηση που κάθε χρόνο αυξάνεται και περισσότερο. «Εδώ και τώρα στελέχωση της Αστυνομίας. Έπρεπε να γίνει χθες!», είπε ο κ. Κολιάδης.

Ο κ. Ζήφος, αφού ευχαρίστησε και εκείνος για την πρόσκληση, είπε, ότι επιδίωξαν τη συνάντηση αυτή και χαρακτήρισε τή μέχρι τώρα συνεργασία τους με τον δήμο υποδειγματική ωστόσο ανέφερε ότι καλό είναι να υπάρχουν και οι κατά περιόδους συναντήσεις γιατί κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε και διαφορετικό πρόβλημα. «Έχουμε αύξηση των περιστατικών», επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός διευθυντής.

Ξεκαθάρισε, στη συνέχεια, ότι, από την πλευρά τους, έχουν δύο βασικές υποχρεώσεις: τη σύλληψη του δράση και δεύτερον τη μεταχείριση του θύματος και σ’ αυτό το τελευταίο θέλουν αρωγό τον δήμο. Η συνάντηση, λοιπόν, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ως στόχο να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα για τις δομές που υπάρχουν και πώς μπορούν να φιλοξενήσουν τα θύματα μέχρι να δουν πώς θα προχωρήσει η υπόθεση και αυτό θέλουν από τον δήμο.

Στη χθεσινή σύσκεψη εκπροσωπήθηκαν με κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, νοσοκόμους και διοικητικό προσωπικό όλες οι δομές που έχει στη φαρέτρα του ο δήμος για την έμφυλη βία, την ενδοοικογενειακή βία και την αστεγία.

Συγκεκριμένα: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών που είναι η πρώτη γραμμή αντιμετώπισης, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και η πιο καινούργια δομή, «Δομές Αστέγων».

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Περιφερειακή Επιτροπή

Βάιος Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart

Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες στην Αθήνα

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Κατάνια για δεκάδες επιβάτες που ήθελαν να έρθουν στη Ρόδο

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Προγραμματική σύμβαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Ντροπιαστική και απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες»