ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αναμένεται η απόφασις του κ. Νομάρχου δια την ποινή του Δημάρχου

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Αναμένεται η απόφασις του κ. Νομάρχου δια την ποινή του Δημάρχου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Αναμένεται η απόφασις του κ. Νομάρχου δια την ποινή του Δημάρχου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 109 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατον 23 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3937

 

ΣΗΜΕΡΟΝ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑΝ
Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΟΥ κ. ΝΟΜΑΡΧΟΥ
ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΣΙΝ
Καθ’ όλην την χθεσινήν ημέραν ο Νομάρχης κ. Ιωάννου συνειργάσθη μετά του Διευθυντού της Νομαρχίας κ. Κάφφαρη σχετικώς προς την απολογίαν του Δημάρχου κ. Πετρίδη και την επιβολήν εις αυτόν προσκαίρου ποινής αργίας. Είναι λίαν πιθανόν η απόφασις επιβολής ποινής εις τον κ. Δήμαρχον να υπογραφή σήμερον ή πάντως το αργότερον μέχρι της Δευτέρας 25ης τρέχ. Η επιβολή ποινής θεωρείται βεβαία.
Επειδή ο κ. Δήμαρχος προτίθεται να ασκήση έφεσιν εις τον κ. υπουργόν κατά της αποφάσεως του κ. Νομάρχου αυτή δέον να είναι πλήρως ητιολογημένη. Πάντως πιστεύεται ότι θα επιβληθή εις αυτόν η ποινή της τριμήνου αργίας.

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΕΚΡΙΘΗΣΑΝ
ΤΑ ΒΕΡΥΚΟΚΚΑ ΑΦΑΝΤΟΥ
Μόνον κατά 15% εξαγώγιμα
Είναι ζήτημα αν τελικώς θα κριθή εξαγώγιμον ένα ποσοστόν 15% των βερυκόκκων της παραγωγής Ρόδου, συμφώνως προς σχετικάς πληροφορίας γνωσθείσας μετά την αυτοψίαν που διενήργησαν γεωπόνοι και εκπρόσωποι της Νέας ΑΓΡΕΞ.
Κατόπιν αυτού η εξαγωγή βερυκόκκων Ρόδου θεωρείται προβληματική και εάν γίνη θα είναι περιωρισμένη.
Εν τω μεταξύ ο εκπρόσωπος της Νέας ΑΓΡΕΞ κ.Ξυπολυτάς θα υποβάλη σχετικήν έκθεσιν επί των διαπιστώσεών του και ως εγνώσθη η Νέα Αγρέξ δεν θα εγγυηθή τιμήν αλλά εάν δεχθή θα πωλήση διά λογαριασμόν των παραγωγών.

ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΗΛΘΕ
ΙΣ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟΝ ΡΟΔΟΥ
ΕΣΤΑΛΗΣΑΝ ΔΥΟ ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Ως πληροφορούμεθα παρά την υπόσχεσιν του υπουργείου Οικονομικών προς την Βουλήν (εις απάντησιν σχετικής ερωτήσεως του βουλευτή κ. Κωτιάδη) ότι θα σταλούν 5 ελεγκταί εις το Τελωνείον Ρόδου αποσπώμενο εξ άλλων υπηρεσιών επί εξάμηνον, προς εξυπηρέτησιν της εμπορευματικής, επιβατικής και τουριστικής κινήσεως, μέχρι στιγμής αν και παρήλθεν αρκετόν χρονικόν διάστημα, έφθασεν εις Ρόδον μόνον ένας γραμματεύς και ένας εισηγητής!

Κατά τας αυτάς πληροφορίας είχε γνωστοποιηθή ότι επρόκειτο να σταλουν δύο τελωνειακοί ελεγκταί και 3 εισηγηταί ή γραμματείς. Εκτός αυτών επρόκειτο να έλθη και ένας ελεγκτής προερχόμενος εκ μεταθέσεως. Έναντι αυτών των έξ έφθασαν δύο κατώτεροι υπάλληλοι, ουδείς δε ελεγκτής· αν και αι ανάγκαι έχουν αυξηθή κατά πολύ και δημιουργούνται καθημερινώς παράπονα των συναλλασσομένων με το Τελωνείον οι οποίοι δεν εξυπηρετούνται.

Σημειωτέον ότι εθεάθη εις αίθουσαν του Τελωνείου να εξυπηρετή το κοινόν ακόμη και ο διευθυντής του Τελωνείου κ. Κουβελας. Το γεγονός προεκάλεσεν ιδιαιτέραν αίσθησιν εις όλους όσοι τον είδαν, εσχολιάζετο δε δυσμενώς διά το υπουργείον η απαράδεκτος αυτή κατάστασις.

Οι Νισύριοι της Ρόδου
θα εκδόσουν εφημερίδα
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Συμβουλίου του εν Ρόδω Νισυριακού Συλλόγου «Η Πορφυρίς» πρόκειται να εκδοθή συντόμως εις Ρόδον μηνιαία νισυριακή εφημερίς σκοπός της οποίας θα είναι η ενημέρωσις των απανταχού Νισυρίων επί της δράσεως του εν Ρόδω συλλόγου καθώς και η προώθησις παντός ζητήματος αφορώντος την Νίσυρον.

ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
ΔΙ’ ΑΝΑΓΚΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Υπό του Κεντρικού Καταστήματος της ΑΤΕ προωθούνται προς το ενταύθα υποκατάστημα ποσότητες θειϊκής αμμωνίας ασβεστούχου, Νιτρικής φωσφορικής αμμωνίας, πυκνού υποφωσφορικού λιπάσματος τύπου 0-16-0, αραιού υπερφωσφορικού λιπάσματος τύπου 0-19-0 και αραιού υπερφωσφορικού λιπάσματος τύπου 0-18,50-0.
Τα ανωτέρω λιπάσματα αποστέλλοντα προς κάλυψιν των αναγκών των παραγωγών Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1963: Τα αποτελέσματα εις τα χωριά της Ρόδου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον ο ηθοποιός Βουλγαρίδης

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά