Άρχισαν τα... όργανα για τους μεγαλοφειλέτες στη ΔΕΥΑΡ: Με εντολή του προέδρου έγινε ελεγχόμενη διακοπή υδροδότησης σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Άρχισαν τα... όργανα για τους μεγαλοφειλέτες στη ΔΕΥΑΡ: Με εντολή του προέδρου έγινε ελεγχόμενη διακοπή υδροδότησης σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Άρχισαν τα... όργανα για τους μεγαλοφειλέτες στη ΔΕΥΑΡ: Με εντολή του προέδρου έγινε ελεγχόμενη διακοπή υδροδότησης σε ξενοδοχειακή μονάδα.

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4494 ΦΟΡΕΣ

Διακοπή υδροδότησης (ελεγχόμενη) έγινε σήμερα το πρωί σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ρόδου λόγω υπέρογκων χρεών που είχε προς την Δημοτική Υπηρεσία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο ιδιοκτήτης δεν προσήλθε για να ρυθμίσει το ληξιπρόθεσμο αυτό χρέος.
Η εντολή για ελεγχόμενη διακοπή υδροδότησης, δόθηκε από τον πρόεδρο της εταιρίας κος Σωτήρη Βαγιανό και μάλιστα, σημειολογικά επέλεξε να είναι η περιοχή του Φαληρακίου η πρώτη που θα ξεκινήσουν οι διακοπές σε μεγαλοφειλέτες, δεδομένου ότι και ο ίδιος κατάγεται από εκεί.
Η ΔΕΥΑΡ όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα ως όφειλε προχώρησε σε ενημερωτική καμπάνια ώστε οι οφειλέτες να προχωρήσουν σε εξόφληση ή διακανονισμό και αρκετοί συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν.
Στόχος της ΔΕΥΑΡ είναι, τους επόμενους μήνες, να έχουν ρυθμιστεί ή εισπραχθεί τα συσσωρευμένα χρέη προηγούμενων ετών που εντοπίζονται κυρίως σε επιχειρήσεις στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ αποφασίστηκε να καταλογιστούν στην εφορία χρέη οκτώ ξενοδοχειακών μονάδων ύψους σχεδόν 2 εκ. ευρώ, προκειμένου να αποπληρωθούν οι ρυθμισμένες οφειλές της επιχείρησης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος κ. Σωτήρης Βαγιανός, μαζί με κλιμάκιο του τμήματος διακοπής ύδρευσης της ΔΕΥΑΡ, βρέθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Φαληράκι και ενημέρωσαν ότι ξεκινούν διαδικασίες «ελεγχόμενης» διακοπής υδροδότησης, σε μια προσπάθεια να εξοφληθούν ή να ρυθμιστούν οι οφειλές προηγούμενων ετών, ώστε να αποφευχθεί η οριστική διακοπή.
Η διαδικασία της «ελεγχόμενης» διακοπής θα συνεχιστεί σε όλο το νησί για όσες τουριστικές επιχειρήσεις αδιαφορούν για τις συσσωρευμένες οφειλές περασμένων ετών.

Πρόθεση της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ είναι να μην δημιουργούνται προβλήματα εν μέσω τουριστικής περιόδου αλλά, μετά από χρόνια κακής οικονομικής διαχείρισης, τα περιθώρια περαιτέρω ανοχής είναι ανύπαρκτα.

Η ΔΕΥΑΡ έχει ανάγκη τα έσοδα για να μπορεί με ασφάλεια και απρόσκοπτα να προσφέρει νερό σε κάθε επιχείρηση και οικία από την πόλη της Ρόδου έως το Πρασονήσι.

Η εταιρία προχωρά όπως είναι γνωστό σε διαδικασίες εκσυγχρονισμού του δικτύου με καθημερινή αντιμετώπιση μικρών και μεγάλων βλαβών, με ρύθμιση των οφειλών της Επιχείρησης και προετοιμασία για αγορά σύγχρονου εξοπλισμού, με απώτερο στόχο η ΔΕΥΑΡ να καταστεί ως μια από τις πρωτοπόρες ελληνικές δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης.

Διαβάστε ακόμη

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Περιφερειακή Επιτροπή

Βάιος Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart

Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες στην Αθήνα

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Κατάνια για δεκάδες επιβάτες που ήθελαν να έρθουν στη Ρόδο

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Προγραμματική σύμβαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Ντροπιαστική και απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες»