Μαζικές αφίξεις παράνομων μεταναστών το τελευταίο διήμερο στη Σύμη

Μαζικές αφίξεις παράνομων μεταναστών το τελευταίο διήμερο στη Σύμη

Μαζικές αφίξεις παράνομων μεταναστών το τελευταίο διήμερο στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 684 ΦΟΡΕΣ

Όπως δήλωσαν οι ίδιοι πλήρωσαν 3.000 δολάρια στο τουρκικό κύκλωμα

Συνολικά 42 άτομα, κατάφεραν να στείλουν μόνο στη διάρκεια της χθεσινής μέρας από τα παράλια της Τουρκίας στη Σύμη, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, αφού προηγουμένως τους υποχρέωσαν να πληρώσουν ποσό της τάξης των 3.000 δολαρίων για να τους μεταφέρουν!

Οι λιμενικοί της Σύμης, κατάφεραν να συλλάβουν όμως δύο 27χρονους, οι οποίοι τους μετέφεραν με τα σκάφη τους, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Σώμα έναντι αδράς αμοιβής.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, εντός χωρικών υδάτων προς τις νησίδες «ΔΙΑΒΑΤΕΣ» Σύμης.

Το Περιπολικό πλοίο προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους δε συμμορφώθηκε, συνεχίζοντας την πορεία του προς τη βραχώδη ακτή «Άκρας Κεφάλας». Ακολούθως εντοπίστηκαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα (8 άντρες, 4 γυναίκες και 3 ανήλικοι) στην περιοχή Ιεράς Μονής Ρουκουνιώτη, οι οποίοι δήλωσαν πως είχαν ξεκινήσει από Ντάτσα Τουρκίας τις πρώτες πρωινές ώρες χτες, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3,000) έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, εντοπίστηκε στην ξηρά από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο 27χρονος χειριστής του ταχυπλόου.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Λιμεναρχείο της Σύμης, όπου αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής από τους διασωθέντες. Από το Λιμεναρχείο της Σύμης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.

 

Τις βραδινές ώρες χθες, Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας με κατεύθυνση προς τη νησίδα «Χονδρός» Σύμης.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκε. Στη συνέχεια, το ταχύπλοο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, κατά τη διάρκεια των οποίων προσέκρουσε στο περιπολικό σκάφος, με αποτέλεσμα την πτώση των επιβαινόντων στη θάλασσα. Το περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε είκοσι επτά άτομα (16 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ από το πλήρωμα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε δύο (02) άτομα. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης, ενώ οι δύο (02) τραυματίες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας Σύμης. Ακολούθως μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος, με τη συνοδεία στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη Ρόδο, για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο. Οι διασωθέντες δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει τις βραδινές ώρες χθες από Ντάτσα Τουρκίας καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) δολαρίων έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ένας 27χρονος, ο οποίος υποδείχτηκε από τους υπόλοιπους ως ο διακινητής. Το ταχύπλοο σκάφος βυθίστηκε.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»