Φλας στο παρελθόν, 1964: Εκοινοποιήθη η απόφασις- Εις αργίαν ο δήμαρχος

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εκοινοποιήθη η απόφασις- Εις αργίαν ο δήμαρχος

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εκοινοποιήθη η απόφασις- Εις αργίαν ο δήμαρχος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 127 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 24 Μαΐου 1964
Αριθ. Φύλλου 3938

ΕΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ
ΕΙΣ ΑΡΓΙΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο κ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης ετέθη χθες εις τρίμηνον αργίαν, με το γνωστόν αιτιολογικόν διά την υπόθεσιν Ντολιάνι. Η απόφασις του κ. Νομάρχου υπογραφείσα χθες, επεδόθη εις τον κ. Πετρίδην επί αποδείξει.
Ο κ. Πετρίδης ετιμωρήθη διά της ανωτέρας δυνατής ποινής που προβλέπεται διά παρομοίας περιπτώσεις, ειδοποιήθη δε ότι η ποινή του ήρχισεν από του διαρρεύσαντος ήδη μεσονυκτίου.

Παραλλήλως δι’ ετέρας αποφάσεως διωρίσθη Δήμαρχος ο κ. Γεώργιος Λ. Χιωτάκης, τέως υποψήφιος της Ε.Κ. εις τας βουλευτικάς εκλογάς και εκ των συμβούλων της μειοψηφίας. Ο κ. Χιωτάκης θα αναλάβη τα καθήκοντά του αμέσως και ο διορισμός του ισχύει μέχρι της αναδείξεως των νέων δημοτικών αρχόντων εις τας εκλογάς της 5ης Ιουλίου.
Σημειωτέον ότι ησκήθη προφανώς πίεσις διά την επιβολήν τόσον αυστηράς ποινής εις τον κ. Πετρίδην και διά τον διορισμόν του κ. Χιωτάκη εκ μέρους υπουργών της Κυβερνήσεως της Ενώσεως Κέντρου.

ΑΠΕΛΥΘΗΣΑΝ 60 ΕΡΓΑΤΑΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛ. ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΛΗΣΜΟΝΗΘΗ Η ΠΙΣΤΩΣΙΣ;
Εξήκοντα εργάται της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ρόδου, οι οποίοι απασχολούντο εις την επιτάχυνσιν των εργασιών καθαρισμού διαφόρων σημείων εις οικόπεδα ιδιωτών ή κρατικά, προς διαπίστωσιν, αρχαιολογικής αξίας ευρημάτων, απελύθησαν εκ της εργασίας των λόγω καθυστερήσεως αποστολής πιστώσεως από το Υπουργείον. Η επιτάχυνσις των εργασιών εκσκαφής ήτο ευνοϊκή δι’ ολόκληρον την πόλιν, ενώ τώρα οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται αναμένοντες και τα οικόπεδα παραμένουν ανοικτά ως χαίνουσαι πληγαί.

Σημειωτέον ότι ο Υπουργός Βιομηχανίας κ. Ζίγδης, εις μίαν πρόσφατον επίσκεψίν του εις την Ρόδον είχεν υποσχεθή να σταλή πίστωσις αφ’ ενός διά την εξόφλησιν των καθυστερουμένων αμοιβών των εργατών και αφ’ ετέρου διά την συνέχισιν των εργασιών και επιτάχυνσιν αυτών. Εν τούτοις, εκ της υπεσχημένης πιστώσεως εστάλη ένα μέρος διά την εξόφλησιν των καθυστερουμένων αλλά το υπόλοιπον δεν εστάλη και αι ενταύθα υπηρεσίαι της Αρχαιολογικής ηναγκάσθησαν να απολύσουν τους εργάτας.

ΕΖΗΤΗΘΗ ΟΠΩΣ ΤΟ «ΑΘΗΝΑΙ» ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΗ ΕΠΙΒΑΤΑΣ ΕΚ ΡΟΔΟΥ ΚΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ
Διά τηλεγραφήματός του προς τον υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μπίρην ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου παρακαλεί όπως υποχρεωθή η Εταιρία «Τυπάλδου» ίνα το υπερωκεάνειον «Αθήναι» δέχεται έκαστον Σάββατον επιβάτας εκ Ρόδου προς Πειραιά, δεδομένου ότι ουδεμία αναχώρησις εκ Ρόδου υπάρχει την ημέραν ταύτην.
Τούτο καθίσταται απαραίτητον διότι την ημέραν τούτην η τουριστική κίνησις της Ρόδου δεν εξυπηρετείται δοθέντος μάλιστα ότι αι αναχωρήσεις δεν ανταποκρίνονται προς τας ανάγκας καθ’ όσον το μεν «Αικατερίνη» εκτελεί άγονον γραμμήν το δε «Παντελής» δεν επαρκεί.

ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.
Τετρακόσιαι και πλέον οικογένειαι διαμένουσαι εις τας συνοικίας Αγίου Νικολάου, Αγίου γεωργίου Κάτω και τας Εργατικά Κατοικίας, πρόκειται να απευθύνουν διαμαρτυρίας προς τον κ. Νομάρχην και τους βουλευτάς αιτούσαι την απομάκρυσιν του εργοστασίου παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ εκ του κτιρίου όπου στεγάζεται τούτο σήμερον.
Αι ανωτέρω οικογένειαι ισχυρίζονται ότι η ενόχλησις την οποίαν υφίστανται κατά τας νυκτερινάς ώρας εκ των εκκωφαντικών θορύβων των μηχανών του εργοστασίου οι οποίοι γίνονται αισθητοί εις απόστασιν αρκετών χιλιομέτρων είναι αφάνταντος και φθάνει μέχρι του σημείου να προκαλή νευρικάς καταστάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον