«Ξέσπασε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών για τις κάρτες στάθμευσης που μοιράζονται

«Ξέσπασε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών για τις κάρτες στάθμευσης που μοιράζονται

«Ξέσπασε» ο αντιδήμαρχος Οικονομικών για τις κάρτες στάθμευσης που μοιράζονται

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1820 ΦΟΡΕΣ

«Ξέσπασε» στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κώστας Χαλκιάς, σχετικά με την πολιτική που ακολουθούσε μέχρι τώρα ο δήμος Ρόδου για το πάρκινγκ στο ιστορικό κέντρο, λέγοντας ότι δίνονταν περί τις τριακόσιες κάρτες ελευθέρας στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης και διαμηνύοντας, μαζί με τον δήμαρχο, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, με αποδέκτες και τους υπαλλήλους του δήμου, ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί.

Το έναυσμα για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους με τα όσα έχουν διαπιστώσει μέχρι τώρα, δόθηκε από τοποθέτηση του μέλους της ελάσσονος στην Επιτροπή κ. Δημήτρη Ζανεττούλλη ο οποίος «παραπονέθηκε» ότι δεν βρίσκουν να σταθμεύσουν όταν πρέπει να έρθουν στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων ενώ για «αμαρτίες που συσσωρεύονται» έκανε λόγο το μέλος της μείζονος κ. Θανάσης Στάμος.

Είπε, λοιπόν, ο κ. Χαλκιάς: «Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα καθήκοντα, μου ασκήθηκε πίεση να υπογράψω κάρτες με τις οποίες θα δινόταν το δικαίωμα στους συμπολίτες μας να έχουν ελεύθερη στάθμευση οπουδήποτε στο κέντρο. Συνεργαζόμενος με την Υπηρεσία, διαπιστώνω ότι αυτές οι κάρτες είναι μη προβλεπόμενες-δεν θα χρησιμοποιήσω άλλο χαρακτηρισμό.

Οπότε, αρνήθηκα να συνεχίσω μία πρακτική με βάση την οποία μοιράζονταν περίπου τριακόσιες κάρτες δεξιά και αριστερά και διαχωρίζονταν, με βάση αυτές, οι πολίτες αυτού του τόπου σε πολίτες δύο κατηγοριών: σε αυτούς που είχαν το δικαίωμα να παρκάρουν ελεύθερα οπουδήποτε και σ’ αυτούς που έπρεπε να πληρώνουν ή να αναζητήσουν μία θέση ελεύθερης στάθμευσης.

Η αμέσως επόμενη σκέψη, πάλι σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία, ήταν αν θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό των θέσεων που δίνονται σε κάθε Υπηρεσία για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της χωρίς να υποχρεούται αυτός που σταθμεύει στις συγκεκριμένες θέσεις να πληρώσει.

Ειπώθηκε από την Υπηρεσία-και είναι σωστό αυτό-ότι οι λεγόμενες κίτρινες διαγραμμίσεις δεν μπορούν να αυξηθούν, τουλάχιστον όχι ανεξέλεγκτα και ότι ακόμη και αν αυξάνονταν να λάβουμε υπόψη μας ότι επιτρέπεται η στάθμευση κρατικών οχημάτων και όχι οχημάτων ιδιωτικών, τα οποία ενδεχομένως να χρησιμοποιούν πρόσωπα τα οποία υπηρετούν σε αυτές τις Υπηρεσίες.

Η τρίτη σκέψη την οποία επιχειρήσαμε να υλοποιήσουμε ήταν η εξής: να καλύψουμε υπηρεσιακές και όχι προσωπικές ανάγκες στο πάρκινγκ του Δημαρχιακού Μεγάρου του δήμου Ρόδου, ανάγκες οι οποίες θα εστίαζαν όχι τόσο στις Υπηρεσίες που εδρεύουν εδώ στο κέντρο της πόλης, μιας και αυτές έχουν έναρξη λειτουργίας 7:30-8:00 και την ώρα εκείνη πίσω από το κτήριο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης υπάρχουν γύρω στις διακόσιες ελεύθερες θέσεις στάθμευσης».

Οπότε-συνέχισε-θεώρησαν ότι πρέπει να δοθούν κάρτες ως επί το πλείστον για να εξυπηρετηθούν ανάγκες Υπηρεσιών που δεν βρίσκονται στο κέντρο, όπως της Πολεοδομίας και του Τμήματος Προμηθειών που, όταν οι υπάλληλοι έρχονται στο κέντρο για τη δουλειά τους πληρώνουν ή και υπαλλήλους από άλλες κρατικές υπηρεσίες που πρέπει να κατεβαίνουν στο κέντρο για υπηρεσιακές ανάγκες ή ακόμη και αιρετοί που κατεβαίνουν για τα συλλογικά όργανα.

Και είπε εκφράζοντας την αγανάκτησή του: «Και ενώ εγώ ο ίδιος προσωπικά αρνούμαι να δώσω κάρτες και δεν χρησιμοποιώ το πάρκινγκ του δήμου και πηγαίνω καθημερινά και παρκάρω πίσω από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αρνιούνται να συμμορφωθούν με αυτή την υπόδειξη, κυρίως το προσωπικό μας εδώ το οποίο θέλει να έρχεται ενώ εκκινεί την εργασία του στις 7:30 π.μ. και στις 8:00 π.μ. καταλαμβάνει αυτές τις θέσεις, που είναι πολύτιμες, για να παρκάρουν αυτοί που δεν μπορούν να είναι εδώ στις 7:30 π.μ. και τις 8:00 π.μ.

Με λυπεί αυτό, το θεωρώ μία εξέλιξη που δεν με βρίσκει σύμφωνο. Δεν θα μπω στη διαδικασία να τσακωθώ με τον κάθε ένα υπάλληλο, δεν το θεωρώ σωστό, ελπίζω αυτό να το υιοθετήσει ο καθένας, ενστερνιζόμενος το ορθό του μέτρου. Δεν είμαστε της άποψης ότι πρέπει να λειτουργείς καταδιωκτικά για να επιβάλεις οτιδήποτε, πρέπει κάποια πράγματα να μπορούν να υιοθετηθούν, να γίνουν δεκτά, ύστατη φορά απευθύνω παράκληση στον οποιονδήποτε να το σεβαστεί. Γιατί, πραγματικά, το πρόβλημα που υπάρχει στην περίπτωση τη συγκεκριμένη είναι μεγάλο».

Ο δήμαρχος
Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε ακολούθως και ο δήμαρχος λέγοντας, ότι πρέπει να αλλάξουμε συνήθειες όλοι μας προς την κατεύθυνση να αλλάξουμε την εικόνα του κέντρου ή να προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τις Υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει μία ομαλή λειτουργία και μ’ αυτό τον τρόπο, να κινούμαστε λίγο πιο γρήγορα στις διαδικασίες των υπηρεσιακών. Όπως είπε, αντιμετώπισαν μία αντίδραση που θα πρέπει όμως να έχει μία τεκμηρίωση σωστή ώστε «να μας πείσουν και εμάς».

Και είπε:
«Δεν ήρθαμε να πούμε ότι δεν θα παρκάρετε εδώ μέσα και θα πρέπει να πάτε στην Ακαντιά για να μεταφερθείτε με λεωφορείο-κάτι που γίνεται σε όλα τα μέρη του κόσμου, παντού. Σε οποιαδήποτε πόλη πάτε στην Ευρώπη, θα δείτε ότι οι εργαζόμενοι κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία έχει φροντίσει ο κάθε δήμος η κάθε υπηρεσία να τους μεταφέρει…

Εδώ είθισται να θέλουμε να παρκάρουμε όλοι μπροστά ακριβώς από το γραφείο μας. Συζητάμε ακριβώς για 250 μέτρα απόσταση. Πίσω από την Περιφέρεια υπάρχει ένα πάρκινγκ ανοιχτό. Υπάρχει θέση πάρκινγκ και είναι ακριβώς απέναντι, σε ένα νησί που έχει διακόσιες ημέρες ηλιοφάνεια τον χρόνο. Αδιανόητα πράγματα»!
Και κατέληξε λέγοντας: «Βολευτήκαμε. Χρόνια τώρα. Ε, καιρός να ξεβολευτούμε αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα».

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού