«Βιβλιοδρομίες» στο Κολλέγιο Ρόδου

«Βιβλιοδρομίες» στο Κολλέγιο Ρόδου

«Βιβλιοδρομίες» στο Κολλέγιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 646 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, η γιορτή των βιβλίων, ο διαγωνισμός των «Βιβλιοδρομιών» την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 και ώρα 17.00.

Ειδικότερα, το Κολλέγιο Ρόδου, περί του ανωτέρω πανελλήνιου διαγωνισμού παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, όπου αναφέρονται τα εξής:
«172 παιδιά από τα Δωδεκάνησα με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου για να λάβουν μέρος στις «Βιβλιοδρομίες».

Οι «ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ» είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύχθηκε από τα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα» για 26η συνεχόμενη χρονιά. Τα παιδιά κλήθηκαν να διαβάσουν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τρία (3) λογοτεχνικά βιβλία, τα οποία ήταν ενταγμένα σε μία ενιαία θεματική ενότητα και, κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, επεξεργάστηκαν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν.

Στον Διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές/-τριες των Δ’, Ε’, και Στ’ τάξεων του Δημοτικού από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού. Το γενικό θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Γιαγιάδες και παππούδες εν δράσει».
Μετά το πέρας των εξετάσεων με τη βοήθεια του διευθυντή και των εκπαιδευτικών του Δημοτικού του Κολλεγίου Ρόδου, συγκεντρώθηκαν τα γραπτά, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για αξιολόγηση από τον κ. Βρεττό, τον υπεύθυνο των Εκπαιδευτηρίων «Γείτονα», που βρέθηκε στο σχολείο μας για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

Τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας διενεργήθηκαν και οι ενδοσχολικές «Βιβλιοδρομίες», οι οποίες ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια από τον επίτιμο σχολικό σύμβουλο Θεόδωρο Παπανδρέου. Στις ενδοσχολικές «Βιβλιοδρομίες» έλαβαν μέρος 67 παιδιά των τάξεων Α’, Β’ και Γ’ του Δημοτικού μας, προκειμένου να αγαπήσουν το βιβλίο με ενεργό κι ευχάριστο τρόπο.

Η Διεύθυνση του Κολλεγίου ευχαριστεί τα Εκπαιδευτήρια «Γείτονα» για την εμπιστοσύνη που περιβάλλει το σχολείο, τους/τις μαθητές/-τριες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, τους εκπαιδευτικούς για την καθοδήγηση των μαθητών/-τριών και τους γονείς για τη στήριξη και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον.
Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά!

1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ
2. ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΟΥ
3. ΣΜΑΡΑΓΔΑ
4. ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΓΚΡΕΛΗ
5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
6. ΜΑΡΙΑ
7. ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ
8. ΕΥΗ
9. ΣΟΦΙΑ».

Διαβάστε ακόμη

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ

Συγχαρητήριο μήνυμα στον Σωτήρη-Βασίλη Παπαντωνίου για την επιτυχία του στις πανελλαδικές εξετάσεις