Στις αρχές Ιουνίου οι όροι του δανείου στο δημοτικό συμβούλιο

Στις αρχές Ιουνίου οι όροι του δανείου στο δημοτικό συμβούλιο

Στις αρχές Ιουνίου οι όροι του δανείου στο δημοτικό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 625 ΦΟΡΕΣ

Το πρώτο πενθήμερο του Ιουνίου αναμένεται να έρθουν για έγκριση στη Δημοτική Επιτροπή οι όροι του δανείου που αιτείται να λάβει ο δήμος της Ρόδου για τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και, σύμφωνα με τον καθ’ ύλην αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Κώστα Χαλκιά, μέχρι τα τέλους του έτους θεωρούν ότι ο δήμος θα έχει επιστρέψει σε μία «κανονικότητα» όσο αφορά στα οικονομικά του!

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς χθες για το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η οικονομική κατάσταση του δήμου, είπε, ότι πράγματι, το τελευταίο διάστημα, ο δήμος εξυπηρετεί τις τραπεζικές υποχρεώσεις του, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία που έχει να κάνει με την ένταξη ποσών στη χρηματοδότηση, έχει υποβληθεί το τελικό αίτημα, και το πρώτο πενθήμερο του Ιουνίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για τους όρους του δανείου και σχεδόν αμέσως μετά θα έρθει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.

Με την εξέλιξη αυτή, σε πολύ μεγάλο βαθμό-όπως εξήγησε ο ίδιος-θα έχουν αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό κενό που υπάρχει για να μπορέσει ο δήμος να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι η χρηματοδότηση αυτή θα είναι η πρώτη από αυτές που θα επιδιώξουν, αφού θα επιδιωχθεί και δεύτερη για ποσά που δεν μπορούν να μπουν στην κατηγορία της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων.

Πρόκειται για υποχρεώσεις του δήμου, επενδυτικού χαρακτήρα, και βέβαια υπάρχει και μία διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας ο δήμος θα επιχειρήσει να χρηματοδοτήσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και περιμένουν την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιά, πάντως, εκτιμούν ότι μέχρι το τέλος του έτους, ο δήμος Ρόδου θα έχει επιστρέψει σε κανονικότητα σε σχέση με το ζήτημα αυτό.

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»