Ασφαλιστικά μέτρα κατά εταιρείας κατέθεσαν οι ταξιτζήδες

Ασφαλιστικά μέτρα κατά εταιρείας κατέθεσαν οι ταξιτζήδες

Ασφαλιστικά μέτρα κατά εταιρείας κατέθεσαν οι ταξιτζήδες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4067 ΦΟΡΕΣ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά πρακτικής αθέμιτου ανταγωνισμού κατέθεσε χθες ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί της περιοχής μας (με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΡΟΔΟΥ») κατά εταιρείας που διαχειρίζεται ξενοδοχειακές μονάδες, ζητώντας να σταματήσει να πραγματοποιεί δρομολόγια μεταφοράς ξένων επισκεπτών από τις εν λόγω επιχειρήσεις στην πόλη της Ρόδου.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητείται και η έκδοση προσωρινής διαταγής κατατέθηκε χθες το μεσημέρι από τους δικηγόρους του συνδέσμου κ.κ. Μαρία Μητσού και Πολύκαρπο Αδαμίδη και η απόφαση για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου τη προσεχή Δευτέρα.

Με την αίτησή τους, τα μέλη του Συνδέσμου των ταξιτζήδων αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι σε έρευνα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούνται με όχημα –μικρό λεωφορείο, μεταφορές από τις εν λόγω ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην πόλη της Ρόδου. Οι μεταφορές γίνονται για πελάτες των ξενοδοχείων, σύμφωνα με την αίτηση των ασφαλιστικών. Η ενέργεια αυτή, δηλώνουν τα μέλη του Συνδέσμου των ταξιτζήδων, αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τον κλάδο τους και ζητούν από το δικαστήριο να αποφανθεί τη μη συνέχιση των δρομολογίων αυτών, καθώς απαγορεύεται και από τον σχετικό νόμο.

«Αυτό γίνεται εδώ και ένα –δυο χρόνια, κάποια στιγμή έπρεπε να παρέμβουμε, διότι αρχίζουν να γίνονται περισσότεροι και πρέπει να καταλάβουν ότι τη μεταφορά την έχουμε εμείς και τα λεωφορεία, το ΚΤΕΛ και το ΡΟΔΑ. Κανείς άλλος, ούτε τα μίνι βαν, ούτε τα μίνι μπας», δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Θεοδόσης Καστανίδης.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως, ο Σύνδεσμός τους έχει κάνει επτά καταγγελίες σε μίνι βαν εταιρείες ή επιχειρήσεις των μίνι βαν, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη λέξη «ταξί» και έχουν χαμηλότερες χρεώσεις των 36 ευρώ.

Ο κ. Καστανίδης έκανε επίσης γνωστό, ότι την προσεχή Δευτέρα πρόκειται να καταθέσουν μήνυση αλλά και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος μέλους του συλλόγου Ε.Ι.Χ., ο οποίος «κατηγορεί τα ταξί στο facebook και επαινεί τα Ε.Ι.Χ. οχήματα.»

«Έχουμε φθάσει στο αμήν. Το επάγγελμά μας (το ταξί) δεν πάει πια καλά, μας «κλέβουν» από παντού πάρα πολλή δουλειά και είναι λογικό ότι κάποια στιγμή έπρεπε να παρέμβουμε νομικά για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις μας», κατέληξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξί.

Διαβάστε ακόμη

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού

Σε τρία χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε 35χρονος τσαντάκιας

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς