Δύο αδέλφια κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο αδέλφια κατηγορούνται  για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο αδέλφια κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 811 ΦΟΡΕΣ

Δύο αδέλφια ηλικίας 23 και 20 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 17χρονος, συνελήφθησαν σε Κω και Αθήνα, ως εμπλεκόμενοι σε συμμορία που εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο νησί.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και ένας ακόμη 23χρονος που διέμενε στην Αθήνα και αναζητείται, ενώ συνελήφθη και η 46χρονη μητέρα του 17χρονου εμπλεκόμενου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η σύλληψη της 46χρονης έγινε προχθές το πρωί στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, γιατί δεν απέτρεψε το ανήλικό τέκνο της από την κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η υπόθεση εξιχνιάστηκε προχθές (Πέμπτη 23 Μαΐου 2024), έπειτα από επισταμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μετά τον εντοπισμό δέματος που περιείχε 508 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε εταιρεία ταχυμεταφορών.

Το δέμα πήγε και παρέλαβε ο 17χρονος στην Κω και άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω τον συνέλαβαν, ενώ ακολούθησε συντονισμένη αστυνομική δράση στο νησί της Κω, όπου συνελήφθη ο 23χρονος και την Αθήνα, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε ο 20χρονος αδελφός του τελευταίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την Αστυνομία, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει συμμορία και προέβαιναν στη διακίνηση κάνναβης, την οποία μετέφεραν από την Αθήνα και διαμοίραζαν σε ενδιαφερομένους χρήστες στην Κω, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Ειδικότερα, ο 23χρονος που αναζητείται, φέρεται να είναι αυτός που προμήθευε – έδινε στον 20χρονο τα ναρκωτικά για να στείλει στην Κω, όπου φέρονται να τα παραλάμβαναν ο 23χρονος αδελφός και ο 17χρονος.

Στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε δέμα με ποσότητα κάνναβης βάρους 508 γραμμαρίων, το οποίο είχε παραλάβει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, ενώ οι έρευνες για τον 23χρονο συνεχίζονται καθώς αναζητείται.

Επίσης, συνελήφθη η μητέρα του 17χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Oι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας