Το Δημαρχείο της Ρόδου επισκέφθηκε ο Π. Κόκκαλης

Το Δημαρχείο της Ρόδου επισκέφθηκε ο Π. Κόκκαλης

Το Δημαρχείο της Ρόδου επισκέφθηκε ο Π. Κόκκαλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 900 ΦΟΡΕΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Ρόδου πραγματοποίησε χθες ο ευρωβουλευτής με την πολιτική ομάδα «Πράσινοι» και εκ νέου υποψήφιος με το νεοσύστατο κόμμα «Κόσμος», του οποίου είναι γραμματέας, κ. Πέτρος Κόκκαλης, συνοδευόμενους από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κ.κ. Αλέξανδρο Λουιζίδη και Παναγιώτη Σταμάτη.

Τον κ. Κόκκαλη και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές υποδέχθηκε στην αίθουσα Εθιμοτυπίας (σ.σ. απόντος του δημάρχου) ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου κ. Κώστας Χαλκιάς. Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά τη συνάντηση, καταρχάς ο κ. Λουιζίδης είπε ότι πρόκειται για ένα νεοσύστατο κόμμα και ευελπιστούν ότι επιτέλους και στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί ένα σοβαρό «πράσινο» κόμμα, όπως σε όλη την Ευρώπη.

Περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα, ώστε να έχουμε σ’ αυτές τις εκλογές Έλληνα ευρωβουλευτή στην ευρωοομάδα των πρασίνων, καθότι είναι κρίσιμο για τη χώρα μας όπως για τον πολιτικό διάλογο να υπάρχει ένα καθαρόαιμο «πράσινο» κόμμα.

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλης δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε τη στήριξη του ευρωπαϊκού «πράσινου» κόμματος και αυτήν την πολιτική που είναι βασισμένη στα δεδομένα και θέλει να φέρει έναν μακροχρόνιο σχεδιασμό, σε συνεργασία με τα άλλα κόμματα, για την προστασία των πολιτών αλλά και τη μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά μας αν δούμε την κλιματική κρίση σωστά-δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από την πράσινη λύση και αυτήν θέλουμε να φέρουμε».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, επισκέφθηκε και τη Ρόδο γιατί έχει επισκεφθεί όλα τα μέρη που έχουν υποστεί περιβαλλοντικές καταστροφές και αυτά τα προβλήματα που βιώνουμε, πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, το διακύβευμα αυτών των Ευρωεκλογών είναι αν θα έχουμε μία ευρωπαϊκή πλειοψηφία, η οποία θα θέλει περισσότερη Ευρώπη, θα θέλει την τήρηση του κράτους δικαίου και βεβαίως και τα ζητήματα των κοινωνικών δικαιωμάτων και της κλιματικής δράσης.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, είπε, ότι πιστεύει ότι θα καταφέρουν να εκλέξουν ευρωβουλευτή γιατί ο κόσμος «διψάει» για ένα κόμμα που ξέρει για ποιο πράγμα μιλάει και έχει αποδείξει την επάρκεια και την ανιδιοτέλειά τους και ευχήθηκε οι πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη, τη δημοκρατία και στην Επιστήμη.

Ο σκοπός τους είναι το εγχείρημα να έχει συνέχεια και έχει επιτύχει τη συναίνεση όλων των οικολογικών δυνάμεων που προσπαθούν με επιμονή και εντιμότητα χρόνια να εδραιωθούν στον πολιτικό χώρο και τώρα με εφαλτήριο τις Ευρωεκλογές και στη συνέχεια τις τοπικές και τις εθνικές εκλογές θα έχουμε και στη χώρα μας ένα σύγχρονο, τεχνικά επαρκές, και πολιτικά ρεαλιστικό «πράσινο» κόμμα.

Τέλος, ο κ. Σταμάτης, αφού τον ευχαρίστησε, είπε ότι είναι μεγάλη τιμή η πρόταση του κ. Κόκκαλη να συμμετάσχει στο κόμμα καθώς είπε ότι δίνεται η ευκαιρία για τον δήμο Ρόδου, διότι έχουμε παρακαταθήκη, να είμαστε μία «πράσινη» πόλη που έχουμε αφήσει αναξιοποίητη, ένα νησί που ήταν πνιγμένο στο πράσινο και έχει χάσει τα τελευταία χρόνια το 53% των δασών του, από το 1989 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου