Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία για την Ημέρα της Μεσογείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία για την Ημέρα της Μεσογείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία για την Ημέρα της Μεσογείου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1039 ΦΟΡΕΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21 του Μάη η συναυλία με το επταμελές σχήμα «ΑΜΑΝΕΣΑ» στο Πάρκο Ροδίνι, που οργάνωσε ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο», στο πλαίσιο της Παν-Μεσογειακής διοργάνωσης που συντόνισε το διεθνές ίδρυμα Anna Lindh (δίκτυο δικτύων), με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πλήθος Ροδίων που παρευρέθηκε στην εκδήλωση απόλαυσε την υπέροχη μουσική που έφερε έντονα το «άρωμα» και το «χρώμα» των πολιτισμών της Μεσογείου, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον που αξιοποιήθηκε ξανά μετά από πολύ καιρό.
Τα τραγούδια και οι αφηγήσεις μάγεψαν και ενθουσίασαν το κοινό που καταχειροκρότησε τους αξιόλογους Ρόδιους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο σχήμα.


H ημερομηνία της εκδήλωσης επελέγη από το ίδρυμα Anna Lindh, καθώς η 21η του Μάη έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού, για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία, τον Διάλογο και την Ανάπτυξη, προκειμένου να υπογραμμίσει τη σημασία των αξιών της ειρήνης και της αλληλεγγύης.
Η Ημέρα αυτή είναι ένα μήνυμα προς εκείνους που προσπαθούν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα στους ανθρώπους. Το μήνυμα είναι ότι, τέτοιες προσπάθειες θα βρουν απέναντι εκείνους που πιστεύουν στις πολύ σημαντικότερες δυνάμεις της ανοχής και της αλληλοκατανόησης.


Με τις ενέργειες του Συλλόγου «Μεσαιωνικό Ρόδο» και την έγκριση του Anna Lindh, η Ρόδος ένωσε μουσικά τη φωνή της, με άλλους λαούς της Ευρω-Μεσογειακής περιοχής, σε αυτή την κοινή προσπάθεια, για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα Ειρήνης! … τόσο σημαντικό στην παρούσα συνθήκη.
Την εκδήλωση προλόγισαν η πρόεδρος του συλλόγου Άννα Αχιολά και ο πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, Μιχάλης Καβουκλής, που είναι επίσης συντονιστής του focal point του Ελληνικού δικτύου του Anna Lindh Foundation, για το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.


Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» επιθυμεί να ευχαριστήσει τη Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και φυσικά το μουσικό σχήμα «ΑΜΑΝΕΣΑ» για την όμορφη συνεργασία και το υπέροχο μουσικό πρόγραμμα.
Επίσης ο Σύλλογος εκφράζει, όπως αναφέρει «ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φωτογράφο Michael Heller για το φωτογραφικό υλικό και στους εθελοντές που βοήθησαν στην οργάνωση του χώρου της εκδήλωσης: Πάνο Σοροπίδη, Σάββα Συρόπουλο, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και Τάκη Μιχαηλίδη.

Διαβάστε ακόμη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Εικαστική Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου

15η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη