Φ. Σαχινίδης: Θα ανατραπούν από τις κάλπες οι σημερινές δημοσκοπήσεις

Φ. Σαχινίδης: Θα ανατραπούν από τις κάλπες οι σημερινές δημοσκοπήσεις

Φ. Σαχινίδης: Θα ανατραπούν από τις κάλπες οι σημερινές δημοσκοπήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 466 ΦΟΡΕΣ

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός και μέλος του πολιτικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Σαχινίδης πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες ενώ περιόδευσε στο κέντρο της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με συμπατριώτες μας, ενώ το βράδυ είχε προγραμματιστεί ομιλία στο ξενοδοχείο Semiramis.

Συνοδευόμενος από τον βουλευτή, Γιώργο Νικητιάδη, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών και στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το προσεχές διάστημα.

Μιλώντας για την επίσκεψή του στο νησί μας, ο κ. Σαχινίδης ανέφερε τα εξής:
«Έχουμε μία υποχρέωση, από τη μέρα που χριστήκαμε υποψήφιοι μέχρι τη μέρα διεξαγωγής των εκλογών. Να έρθουμε σε επαφή με όλους τους Έλληνες πολίτες, να συζητήσουμε για το διακύβευμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου και να τους ενημερώσουμε για όλες τις μεγάλες προκλήσεις και τα θέματα που θα απασχολήσουν την επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έχουν μεσολαβήσει μεγάλες γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ανακατατάξεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Έχει θέσει μεγαλεπήβολους στόχους, μιλά για δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, θέλει να προχωρήσει σε διεύρυνση, μιλά για στρατηγική αυτονομία, μιλά για συγκρότηση αμυντικής βιομηχανίας και ταυτόχρονα υφίσταται τις πιέσεις του ανταγωνισμού, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Κίνα.

Όλο αυτά προϋποθέτουν μία πολύ δύσκολη και ουσιαστική συζήτηση για την αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού για την περίοδο 2027-2033 και είναι δύσκολο να πείσεις αυτούς που συνεισφέρουν στον κοινοτικό προϋπολογισμό, ότι πρέπει να αυξήσουν τη συνεισφορά τους».

Επίσης, αναφέρθηκε στα εθνικιστικά και ακροδεξιά κόμματα και στον ρόλο που επιθυμούν να παίξουν μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας τα εξής:
«Ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίσουμε, ότι πραγματικά η μετάβαση, ψηφιακή και πράσινη, δεν θα δημιουργήσει μεγάλους χαμένους. Και το λέω αυτό, γιατί κάθε μετάβαση έχει τους χαμένους και τους κερδισμένους.

Αλλά επειδή οι χαμένοι της παγκοσμιοποίησης στράφηκαν προς εθνικιστικά κόμματα και ακροδεξιά, ο κίνδυνος με τον οποίο είμαστε αντιμέτωποι είναι στην επόμενη θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ένας στους τέσσερις ή ένας στους πέντε ευρωβουλευτές να ανήκει σε κόμματα εθνικιστικά και ακροδεξιά και κόμματα που έχουν μία σκληρή αντιευρωπαϊκή στάση και πιθανόν να εμποδίσουν την ΕΕ να πάρει τις σωστές αποφάσεις απέναντι στις προκλήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Σαχινίδης, αναφέρθηκε και στις εθνικές εκλογές του περασμένου έτους, ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση και τονίζοντας, ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία ισχυρή αντιπολίτευση και αυτό πρέπει να αναδειχτεί και από τη δύναμη που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ στις Ευρωεκλογές.

«Έχουμε και θέματα που έχουν να κάνουν με τη θεσμική αδυναμία που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου του 2023. Η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία έχει τα χαρακτηριστικά μίας “κολοβής” κοινοβουλευτικής δημοκρατίας απέναντι σε μία ισχυρή κυβέρνηση. Δεν υπάρχει μία ουσιαστική αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 πήρε 32% και το 2023 πήρε 17,8%. Αυτό δεν είναι επιβράβευση για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μία απορριπτική πολιτική που ακολούθησαν οι Έλληνες ψηφοφόροι στις εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Γι΄ αυτό η χώρα πρέπει να αποκτήσει μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση με θεσμικά χαρακτηριστικά και δεν αρκεί να είμαστε το δεύτερο κόμμα αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα των εκλογών να έχει μία ισχυρή σημειολογία δηλαδή να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το ποιο θα είναι το κόμμα που θα αντιπαρατεθεί στη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση που σε κάθε κριτική που της ασκείται, επικαλείται το 41% των εκλογών του Ιουνίου του 2023».
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε, ότι ανεξάρτητα από τι θα ψηφίσει ο Έλληνας πολίτης στις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα πρέπει να επιλέξει τα πρόσωπα εκείνα που έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν κατά το δυνατόν καλύτερα τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Μάλιστα, με την ευκαιρία υπογράμμισε, ότι στις ακριτικές περιοχές, κυρίως ορεινές και ημιορεινές, οι πολίτες νιώθουν την εγκατάλειψη και μιλούν για την ερημοποίηση της υπαίθρου. Δεν υπάρχει περιφερειακή πολιτική, όπως είπε, τονίζοντας, ότι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση θέτει ως πρώτιστο στόχο τη μείωση των περιφερειακών και των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.

Τέλος, με αφορμή τις δημοσκοπήσεις που παρουσιάζονται, είπε, ότι οι σημερινές δημοσκοπήσεις θα ανατραπούν, καθώς τα στοιχεία δείχνουν, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έδαφος ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος. «Το εύρος του ΠΑΣΟΚ θα συμπίπτει με το εύρος του ΣΥΡΙΖΑ και θα κριθεί τις τελευταίες δέκα μέρες ποιος θα πάρει το χρίσμα από τους Έλληνες πολίτες, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι η παράταξη που θα σταθεί απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και αυτή θα είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ», κατέληξε ο κ. Σαχινίδης.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού