Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τεχνητές παραλίες

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τεχνητές παραλίες

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τεχνητές παραλίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 556 ΦΟΡΕΣ

Γράφουν οι
Δημήτρης Προκοπίου -
Φώτης Αναστασιάδης

Oι τεχνητές παράλιες είναι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που αποτελούνται από θαλασσινό νερό, άμμο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να υπάρχει σε μια φυσική παραλία. Οι προορισμοί που δεν έχουν παραλίες, επενδύουν στην κατασκευή τεχνητών.

Οι ανθρωπογενείς παραλίες δείχνουν ότι μπορούμε πραγματικά να δαμάσουμε τη μητέρα φύση στο δικό της παιχνίδι. Τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο έχουν καταφέρει να αναπαράγουν τις χαλαρωτικές ιδιότητες της ακτογραμμής, παρέχοντας στους ανθρώπους ολοκληρωμένες διακοπές. Υπάρχουν τεχνικά νησιά και γραφικές τεχνητές παραλίες ανά παγκοσμίως.

Παραλία Larvotto, Μόντε
Κάρλο, Μονακό
Η παραλία Larvotto του Μόντε Κάρλο είναι μια από τις πιο λαμπερές παραλίες του κόσμου. Πλήθος κόσμου συρρέει στην βοτσαλωτή άμμο για να ζήσει τη ζωή στην παραλία Larvotto, η οποία εκτείνεται σε πάνω από 400 μέτρα κάτω από έναν παραλιακό δρόμο. Κατασκευάστηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει ήρεμα, ρηχά νερά. Η παραλία δημιουργήθηκε για να προσφέρει μια πρώτης τάξεως εμπειρία στους επισκέπτες και για να ταιριάζει με το υψηλό επίπεδο αστικής ανάπτυξης που είχε προγραμματιστεί για την περιοχή εκείνη την εποχή. Είναι η μόνη δημόσια παραλία στο Μονακό, που προσελκύει διεθνείς επισκέπτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πλουσίων και διάσημων.

Sunny Beach, Σαγκάη, Κίνα
Κατά τη διάρκεια των θερμότερων μηνών, το Sunny Beach κατά μήκος του άκρου South Bund της Σαγκάης είναι ανοιχτό για το κοινό. Η παραλία προσφέρει υπέροχη θέα στην περιοχή Pudong της πόλης, μια τεράστια περιοχή με ουρανοξύστες και οικογενειακά αξιοθέατα. Το Sunny Beach είναι μέρος του κυβερνητικού σχεδίου για την προσέλκυση περισσότερων ανθρώπων στο South Bund. Αυτή η περιοχή της πόλης έχει υποστεί ανακαίνιση, με το τμήμα του συγκροτήματος να έχει αποκατασταθεί 280 εκατομμύρια £ το 2010. Η ηλιόλουστη παραλία μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο άλλες ανθρωπογενείς παραλίες σε όλο τον κόσμο, αλλά είναι ένα εξαιρετικό αξιοθέατο στη Σαγκάη.

Balluta Bay, St. Julian’s, Μάλτα
Το Balluta Bay βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον παραλιακό δρόμο Sliema προς το St Julian. Παρόλο που υπάρχουν πολλά σημεία για κολύμπι κατά μήκος του πεζόδρομου, αυτό είναι το μέρος όπου μπορείτε να απλώσετε την πετσέτα σας στην άμμο. Αυτή η τεχνητή παραλία ανανεώνεται κάθε χρόνο καθώς ο καιρός ζεσταίνει και μπορεί να είναι αρκετά πολυσύχναστη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από αυτή την αστική παραλία, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα στην ανοιχτή θάλασσα πριν ξεκινήσετε για μεσημεριανό γεύμα σε ένα από τα γύρω εστιατόρια.

St. George’s Bay,

St. Julian’s, Μάλτα
Ο κόλπος του Αγίου Γεωργίου στο St. Julian's ήταν η δεύτερη παραλία που γέμισε με τεχνητή άμμο. Είναι εξαιρετικό για κολύμπι, ειδικά αν το ξενοδοχείο σας βρίσκεται σε μια γειτονική πόλη, όπως η Sliema. Η αστική παραλία είναι ένας δημοφιλής προορισμός για νέους ενήλικες καθώς βρίσκεται στην πρωτεύουσα του πάρτι του νησιού, γνωστή ως “Paceville”. Στην περιοχή, μπορείτε να βρείτε μπαρ, εστιατόρια και κλαμπ που δημιουργούν μια αναζωογονητική ατμόσφαιρα την ημέρα και ζωντανεύουν το βράδυ.

O προορισμός με τις περισσότερες τεχνητές παραλίες
Το νησί "Sentosa", στη Σιγκαπούρη: τρεις παραλίες, και οι τρεις τεχνητές: Siloso beach, Palawan beach, Tanjong beach.

Τεχνητές παραλίες στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα πρόκειται να κατασκευαστεί μια στην Κω με μήκος 2,5 km.
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης, ο άνθρωπος κατέστρεψε τις παραλίες, χτίζοντας, ρυπαίνοντας και φυσικά τελικά καταστρέφοντας. Σήμερα το νοημα των ακτών και της προστασίας τους κερδίζει διαχρονικά και παγκόσμια χώρο, προσεγίζοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη, επί του πρακτέου.

Διαβάστε ακόμη

Παναγιώτης Κουνάκης: Νησιώτες, πολίτες Γ’ κατηγορίας

Γιώργος Ζαχαριάδης: «Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας»

Δημήτρης Προκοπίου - Φώτης Αναστασιάδης: Τουρισμός, κίνδυνοι και εναλλακτικές μορφές

Φίλιππος Ζάχαρης: Κοπιάζοντας για το τέλος και τη νέα αρχή

Αργύρης Αργυριάδης: Η ιδεολογική «μετάλλαξη» της ΝΔ

Ηλίας Καραβόλιας: Ο αληθινός φόβος των μαζών

Χρήστος Γιαννούτσος: Πέρυσι η Ρόδος, φέτος η Κως και η Χίος... μετά;

Γιάννης Σαμαρτζής: Η μεγέθυνση της οικονομίας, μέσω της αύξησης των επενδύσεων