Απορρίφθηκε η αίτηση των ταξιτζήδων

Απορρίφθηκε η αίτηση των ταξιτζήδων

Απορρίφθηκε η αίτηση των ταξιτζήδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1408 ΦΟΡΕΣ

Απορρίφθηκε η προσωρινή διαταγή των ασφαλιστικών μέτρων κατά πρακτικής αθέμιτου ανταγωνισμού, που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί της περιοχής μας (με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΡΟΔΟΥ») κατά εταιρείας που διαχειρίζεται ξενοδοχειακές μονάδες, ζητώντας να σταματήσει να πραγματοποιεί δρομολόγια μεταφοράς ξένων επισκεπτών από τις εν λόγω επιχειρήσεις στην πόλη της Ρόδου.

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητούνταν και η έκδοση προσωρινής διαταγής, κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 το μεσημέρι από τους δικηγόρους του συνδέσμου κ.κ. Μαρία Μητσού και Πολύκαρπο Αδαμίδη και η απόφαση για την προσωρινή διαταγή εκδόθηκε χθες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου.

Το δικαστήριο απέρριψε την έκδοση προσωρινής διαταγής και προσδιόρισε τη συζήτηση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών, για τις 24 Σεπτεμβρίου 2024.

Με την αίτησή τους τα μέλη του συνδέσμου των ταξιτζήδων, αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι σε έρευνα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι πραγματοποιούνται με όχημα –μικρό λεωφορείο, μεταφορές από τις εν λόγω ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην πόλη της Ρόδου. Οι μεταφορές γίνονται για πελάτες των ξενοδοχείων σύμφωνα με την αίτηση των ασφαλιστικών.

Η ενέργεια αυτή, δηλώνουν τα μέλη του συνδέσμου των ταξιτζήδων, αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό για τον κλάδο τους και ζητούν από το δικαστήριο να αποφανθεί τη μη συνέχιση των δρομολογίων αυτών, καθώς απαγορεύεται και από τον σχετικό νόμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού

Σε τρία χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε 35χρονος τσαντάκιας

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς