Ελεύθερος με όρους αφέθηκε επιχειρηματίας για είδη «μαϊμού»

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε  επιχειρηματίας για είδη «μαϊμού»

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε επιχειρηματίας για είδη «μαϊμού»

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 772 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 47χρονος που συνελήφθη με 46.638 ενδύματα «μαϊμού» γνωστών εταιρειών στο κατάστημά του, στη Ρόδο, προς πώληση.

Η σύλληψη του έγινε κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο κατάστημα του στη Μεσαιωνική Πόλη, στις 23 Μαΐου 2024 και είχε ως αποτέλεσμα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, να ασκηθεί ποινική δίωξη στον 47χρονο, για χρήση πλαστού εγγράφου με επιδιωκόμενο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000,00€ (216§§1,2,3 περ.β Π.Κ) , αποδοχή προϊόντων εγκλήματος (394§1 Π.Κ), παράβαση Ν.4679/2020 και Ν. 4177/2013.


Χθες το μεσημέρι, ο 47χρονος, συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Βασίλη Περίδη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος είπε μεταξύ άλλων, πως το κατάστημα το έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια, καθώς σε αυτό δραστηριοποιούνταν ο πατέρας του για πολλές δεκαετίες. Ο ίδιος εξήγησε πως η κύρια δραστηριότητα του είναι η πώληση μπλουζών και φανελών με τα ονόματα των πελατών και στο πλαίσιο αυτό παρήγγειλε σύνολα ποδοσφαιρικών ομάδων. Ο 47χχρονος πρόσθεσε πως τον είχαν διαβεβαιώσει ότι επρόκειτο για ελαττωματικές παρτίδες γνωστών εταιρειών, οι οποίες εκποιούσαν σε μεγάλες αποθήκες σε τιμές κόστους υλικών, αφού ήταν εκτός εμπορεύσιμης διαδικασίας για τις εταιρείες. Η δε αξία των εμπορευμάτων κυμαινόταν από 1 έως 2 ευρώ το κομμάτι. «Η χαμηλή τιμή δεν με έβαλε σε υποψίες, αφού τόσο είναι το κόστος παραγωγής σε χώρες όπως η Κίνα, Ινδονησία κ.α.» είπε ο 47χρονος και επεσήμανε πως η αξία των εμπορευμάτων που βρέθηκαν με τα δεδομένα αυτά, είναι περίπου 70.000 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησης τού κάθε εμπορεύματος κυμαίνεται από 5 έως 9 ευρώ,


Ο ίδιος τόνισε, πως δεν γνώριζε ότι δεν υπήρχαν οι άδειες των εταιρειών γι’ αυτό και όταν πήγαν στο κατάστημά του οι αστυνομικοί με συνοδεία εκπροσώπου των εταιρειών και του δήλωσαν ότι μέρος των εμπορευμάτων ήταν απομιμητικά προϊόντα, εκείνος έμεινε έκπληκτος.


Σε ότι αφορά τη σταμπωτική μηχανή που βρέθηκε στο κατάστημά του, ο 47χρονος είπε πως χρησιμοποιείται για την εκτύπωση των ονομάτων και φωτογραφιών των πελατών. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 47χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας