Για εκδικητική συμπεριφορά καταγγέλλεται ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου

Για εκδικητική συμπεριφορά καταγγέλλεται  ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου

Για εκδικητική συμπεριφορά καταγγέλλεται ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1243 ΦΟΡΕΣ

Σε σοβαρές καταγγελίες σε βάρος του διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου, Σταύρου Τσαντή, προέβη χθες -μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου- ο γιατρός και γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων, Αριστείδης Καΐκης. Τον κατηγόρησε για εμπάθεια και για εκδικητική συμπεριφορά έναντι υπαλλήλων του Νοσοκομείου, που θεωρεί ότι αμαυρώνουν το όνομα της διοίκησης.
Κατήγγειλε δε, ότι υπάρχουν εκδικητικές μετακινήσεις εντός του Νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι τρομοκρατημένοι.

«Δεν είναι δυνατόν να μετακινείς προσωπικό με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα σε θέσεις που δεν απαιτούν καμία εξειδίκευση, επειδή έχεις προσωπικά θέματα, χωρίς καμία εισήγηση προϊσταμένου» ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο διοικητής μετατρέπει τα διοικητικά προβλήματα σε προσωπικά ζητήματα.

Ο κ. Καΐκης αποκάλυψε επίσης, ότι ακόμα και ως σωματείο δέχθηκαν από τη διοίκηση μεγάλες πιέσεις να αποσύρουν ή να αλλάξουν ανακοίνωσή τους, αναφορικά με τη δίωξη του εργαζομένου που ανάρτησε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών απόφαση του υπουργείου Υγείας για την επί πληρωμή είσοδο, καταγγέλλοντας ότι απειλήθηκαν πως ο λόγος που θα απολυθεί ο συνάδελφός τους είναι η ανακοίνωση του σωματείου σε βάρος της διοίκησης.

Περικοπές εφημεριών
Σ’ ό,τι αφορά στην απόφαση της 2ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου) να περικόψει τις αμοιβές από τις εφημερίες των γιατρών, ο κ. Καΐκης ανέφερε, ότι αντί να ψηφιστούν κίνητρα οικονομικά και επιστημονικά για να προσελκύσουν γιατρούς στα νοσοκομεία, ειδικά στα νησιά, ψηφίζονται αντικίνητρα.

«Η απόφαση της 2ης ΥΠΕ είναι αποτρεπτικό μήνυμα προς τους γιατρούς που ίσως επιθυμούσαν να εργαστούν στις νησιωτικές περιοχές», επισήμανε.

Σημείωσε δε, ότι πρόκειται για υπερβάλλουσες εφημερίες, διευκρινίζοντας, ότι είναι εφημερίες που ξεπερνούν το όριο που θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κοινοτικές οδηγίες ασφαλές για τους γιατρούς, άρα και τους ασθενείς τους.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Την Τήλο εξυμνεί η βρετανική Sun

Όταν ανοίγεις το ραδιόφωνο σε νησιά και ακούς... Τούρκικα

Καθαρίστηκε ο περίδρομος των τειχών

Καταγγελίες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Τουρκικά ΜΜΕ: «Μετά από 4 χρόνια, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά πλοία ξανά αντιμέτωπα στην Αν. Μεσόγειο»

Κλειστή συνάντηση για την αποτίμηση της πυρκαγιάς συγκαλεί ο δήμαρχος Κω

Συνάντηση με στελέχη τουριστικού οργανισμού

Αφιέρωμα στην Τήλο από το κρατικό κανάλι της Γαλλίας