Aθωώθηκε 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος

Aθωώθηκε 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος

Aθωώθηκε 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1678 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου 78χρονος ιδιοκτήτης καταλύματος στο νησί μας, ο οποίος είχε συλληφθεί, καθώς είχαν βρεθεί 9 παράτυποι αλλοδαποί να διαμένουν στην επιχείρησή του.

Σε βάρος του 78χρονου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας κατά συρροή και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Η δίκη έγινε χθες και το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γιώργου Κυπραίου, περί «πραγματικής πλάνης» απάλλαξε από την κατηγορία και για τους εννέα αλλοδαπούς, τον 78χρονο ξενοδόχο. Η σύλληψη του 78χρονου είχε γίνει στις 3 Δεκεμβρίου 2021 το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όταν σε έλεγχο που έγινε στην επιχείρησή του, είχαν εντοπιστεί οι εννέα αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Όπως είχε ανακοινωθεί από την Αστυνομία, ο 78χρονος φέρονταν να προσέφερε έναντι αμοιβής διαμερίσματα/καταλύματά του σε μη νόμιμους μετανάστες παράνομα εισερχόμενους στη χώρα μας. Στα διαμερίσματα είχαν εντοπιστεί να διαμένουν συνολικά εννέα παράτυποι αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν και κινήθηκε η διοικητική διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού