Μ. Κόνσολας: «Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνεια ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πιο μεγάλο πρόγραμμα των τελευταίων ετών»

Μ. Κόνσολας: «Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνεια ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πιο μεγάλο πρόγραμμα των τελευταίων ετών»

Μ. Κόνσολας: «Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με δάνεια ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το πιο μεγάλο πρόγραμμα των τελευταίων ετών»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 567 ΦΟΡΕΣ

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, συνόδευσε τον Αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκο Παπαθανάση, στην επιθεώρηση των έργων ανακατασκευής και ανάδειξης του Εθνικού Θεάτρου στη Ρόδο που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η επίσκεψη, όμως, του κ. Παπαθανάση στα Δωδεκάνησα, συμπίπτει με την ενεργοποίηση του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας που δίνει τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Μέσα από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας μπορούν να δοθούν δάνεια συνολικού ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για πρώτη φορά θα υπάρχει ο συνδυασμός της εγγύησης του δανείου με την επιδότηση του επιτοκίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Ταμείο Επιχειρηματικότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελείται από δύο επιμέρους Ταμεία: το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το Ταμείο Δανείων.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας θα παρέχει εγγύηση από 70% έως 80% σε επενδυτικά δάνεια (ύψους 10.000 ευρώ έως 10 εκατ. ευρώ), και σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης (από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ).

Θα παρέχει, επίσης, επιδότηση επιτοκίου 2% για δύο χρόνια σε επιχειρήσεις του Νοτίου Αιγαίου.

Στους ευνοϊκούς όρους συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι για δάνεια έως 50.000 ευρώ δεν θα απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Ταμείο Δανείων θα χορηγεί δάνεια εκ των οποίων το 40% του ποσού θα είναι άτοκο ενώ θα υπάρχει επιδότηση επιτοκίου για το υπόλοιπο 60% του ποσού και για δύο χρόνια.

Η διάρκεια των δανείων για τα επενδυτικά σχέδια είναι 2 έως 12 χρόνια με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες.

Και για το κεφάλαιο κίνησης από 2 έως 5 χρόνια, με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες, διάστημα κατά το οποίο η επιχείρηση θα πληρώνει μόνο τους τόκους.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί μέσα από 12 τράπεζες με τις οποίες έχουν ήδη υπογραφεί οι συμβάσεις.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα 2,2 δις που έρχονται για να στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, προήλθαν μέσα από τη διαπραγμάτευση που έγινε από την κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπάρχει μια σοβαρή και συγκροτημένη κυβέρνηση που φέρνει αποτέλεσμα και δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε χρηματοδοτικά εργαλεία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες ήταν αποκλεισμένες μέχρι σήμερα από τη ρευστότητα».

 

Διαβάστε ακόμη

Ιωάννης Παππάς: Η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας των νησιωτών αποδεικνύεται με πράξεις ουσίας και αποφάσεις

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τα προβλήματα υδροδότησης στα άνυδρα νησιά

Βασίλης Α. Υψηλάντης: «Το ΝΣ για τη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας ενισχύει τον αγώνα μας για καλύτερη, ποιοτικότερη και ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης και συνάμα την προσπάθεια ανάπτυξης»

Γιάννης Παππάς: Συναντήσεις εργασίας για την αλιεία στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για να οργανωθούν επισκέψεις της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στην Αστυπάλαια

Συγχαρητήρια του Ιωάννη Παππά προς όσους συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κω

Τον Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου επισκέφτηκε η Μίκα Ιατρίδη

Βάιος Καλοπήτας: "Η σημερινή κρίση αποτελεί την ευκαιρία για επανεκκίνηση και αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ"