Ελεύθεροι με όρους οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για ληστεία Σουηδού

Ελεύθεροι με όρους οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για ληστεία Σουηδού

Ελεύθεροι με όρους οι τρεις νεαροί που κατηγορούνται για ληστεία Σουηδού

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 806 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες το απόγευμα μετά τις απολογίες τους, οι δύο 17χρονοι και ο 27χρονος που κατηγορούνται για τη ληστεία που έγινε υπό την απειλή μαχαιριού, στην πόλη της Ρόδου, σε βάρος 19χρονου Σουηδού τουρίστα, ενώ αφαιρέθηκε και η επιμέλεια για τους δύο ανήλικους, από τους κηδεμόνες τους και ανατέθηκε σε επιμελητή!

Ο 17χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Σάρα Κωνσταντίνα Λαπάι και ο 17χρονος Έλληνας με τον 27χρονο επίσης Έλληνα, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Νικήτα Μπόλκα, προσήχθησαν χθες το μεσημέρι διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου και απολογήθηκαν, ρίχνοντας τις ευθύνες ο αλλοδαπός στους δύο έλληνες και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 17χρονος Αλβανός ισχυρίστηκε, ότι τα μαχαίρια τα είχαν ο 17χρονος Έλληνας με τον 27χρονο και πως ο ίδιος βρισκόταν μακριά όταν έγινε το συμβάν για το οποίο δεν γνωρίζει πολλά.

Από την πλευρά τους, ο 17χρονος Έλληνας και ο 27χρονος ισχυρίστηκαν πως βρίσκονταν όλοι μαζί και αποφάσισαν να μεταβούν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου για να πιουν ένα ποτό.

Όταν έφθασαν, προπορευόταν ο 17χρονος Αλβανός, ο οποίος και μόλις αντίκρισε τέσσερις αλλοδαπούς επισκέπτες, τους πλησίασε κρατώντας μαχαίρι.

Οι ίδιοι είπαν πως μόλις οι τουρίστες είδαν το μαχαίρι, οι τρεις εξ αυτών τράπηκαν σε φυγή και έμεινε μόνο ο 19χρονος Σουηδός από τον οποίο και ο Αλβανός ζήτησε, μιλώντας Αγγλικά, χρήματα. Μάλιστα ο 17χρονος και ο 27χρονος τόνισαν, πως εκείνοι τον ρώτησαν «τι κάνει» και ο 17χρονος αλλοδαπός απάντησε ότι του «κάνει πλάκα».

Ο 17χρονος και ο 27χρονος πρόσθεσαν, πως στη συνέχεια έφυγαν από το σημείο και δεν γνωρίζουν τι άλλο ακολούθησε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή, οι δύο 17χρονοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της αφαίρεσης της επιμέλειάς τους και ανάθεση αυτής σε επιμελητή ανηλίκων, ενώ στον 27χρονο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, όλα έγιναν στις 28 Μαΐου 2024 μεταξύ μία με δύο η ώρα τα ξημερώματα στην πόλη της Ρόδου.

Τότε, οι δύο 17χρονοι και ο 27χρονος κατηγορούνται ότι προσέγγισαν πεζοί τον 19χρονο Σουηδό και με την απειλή μαχαιριών αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρήματα.

Ο 19χρονος Σουηδός τότε τους είπε ότι δεν έχει μετρητά επάνω του και πως έπρεπε να μεταβεί σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης για να βγάλει και να τους τα δώσει.

Με τον τρόπο αυτό, ο 19χρονος κατάφερε να ξεφύγει και να πάει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και κατήγγειλε αυτό που του είχε συμβεί.

Οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους, στις 28 Μαΐου το πρωί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 17χρονο Αλβανό, ο οποίος και αναγνωρίστηκε, ενώ οι δύο άλλοι εμπλεκόμενοι διέφευγαν της σύλληψης και αναζητούνταν.

Απογευματινές ώρες εμφανίστηκε αυτοβούλως ο 27χρονος και συνελήφθη, ενώ λίγη ώρα αργότερα, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο 17χρονος Έλληνας.

Επίσης, συνελήφθη και η 37χρονη μητέρα του Αλβανού, κατηγορούμενη για παραμέληση της εποπτείας του. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης