Δύο χρόνια με αναστολή για υπόθεση ρευματοκλοπής

Δύο χρόνια με αναστολή για υπόθεση ρευματοκλοπής

Δύο χρόνια με αναστολή για υπόθεση ρευματοκλοπής

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 852 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε επιχειρηματία της περιοχής μας, ο οποίος κατηγορούνταν για ρευματοκλοπή.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Γιάννη Ρωμαίου, Μανώλη Κουτσούκου και Φώτη Ρωμαίου, επέβαλε την παραπάνω ποινή στον επιχειρηματία, μειώνοντας κατά ένα έτος φυλάκισης την πρωτόδικη που του είχε επιβληθεί από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Ιανουάριο του 2019.

Τότε, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και ότι ο επιχειρηματίας είχε προσπαθήσει να άρει συνέπειες των πράξεωών του και του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.
Στην ίδια υπόθεση, ως πολιτική αγωγή για λογαριασμό των ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ παραστάθηκαν οι συνήγοροι κ.κ. Άγγελος Κωνσταντινίδης και Γιώργος Μαυρομμάτης.


Σημειώνεται πως η εκδίκαση της έφεσης της υπόθεσης είχε ξεκινήσει τον προηγούμενο μήνα και μετά από διακοπές, ολοκληρώθηκε χθες η ακροαματική διαδικασία με την έκδοση της απόφασης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο επιχειρηματίας, το χρονικό διάστημα από 25 Σεπτεμβρίου 2008 έως 1η Ιουνίου 2015 φέρεται να παρενέβη στον μετρητή της επιχείρησής του παραβιάζοντάς τον. Έτσι όταν αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ διενήργησε έλεγχο τον Ιούνιο του 2015, διαπιστώθηκε ότι ο μετρητής ρεύματος του καταστήματός του είχε «πειραχτεί» και δεν καταγράφονταν τα 2/3 της κατανάλωσης.


Βάσει του κατηγορητηρίου, η αξία της διαφυγούσας ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με τη ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ, είναι περίπου 534.000 ευρώ συν 57.000 ευρώ ο Φ.Π.Α.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού