Ξεκινούν οι κρουαζιέρες με τους Ισραηλινούς τουρίστες

Ξεκινούν οι κρουαζιέρες με τους Ισραηλινούς τουρίστες

Ξεκινούν οι κρουαζιέρες με τους Ισραηλινούς τουρίστες

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1013 ΦΟΡΕΣ

Η κρουαζιέρα με Iσραηλινούς τουρίστες, που είχε σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ξεκινά και πάλι τον επόμενο μήνα, και υπάρχουν ιδιαίτερα θετικά μηνύματα από την αγορά του Ισραήλ για τη Ρόδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αρχίζουν και πάλι οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στην πόλη Χάιφα και η οργάνωση εκδρομών με Ισραηλινούς τουρίστες. Μάλιστα, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο καταπλέει στη Ρόδο αύριο, Δευτέρα 3 Ιουνίου.
Ειδικότερα, θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris και ένα από τα λιμάνια προσέγγισης είναι και αυτό της Ρόδου. Όπως άλλωστε γινόταν και προτού ξεσπάσουν τα γεγονότα του περσινού Οκτωβρίου, που σταμάτησαν το τουριστικό ρεύμα από το Ισραήλ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί συνολικά τέσσερις φορές τη Ρόδο μέσα στον Ιούνιο, αρχής γενομένης από άυριο, Δευτέρα 3 του μήνα, προερχόμενο από τη Χάιφα και έχοντας επόμενο προορισμό τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Αναμένεται λοιπόν, στις 3, στις 12, στις 17 και στις 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο τετραήμερων ταξιδιών στη Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να φτάσει στο λιμάνι μας στις 2 το μεσημέρι και θα αναχωρήσει στις 12 τα μεσάνυχτα για τον επόμενο προορισμό του ενώ θα πραγματοποιήσει και μία διανυκτέρευση. Το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris, σε κάθε ένα από τα ταξίδια του στη Μεσόγειο θα αναχωρεί από τη Χάιφα, θα προσεγγίζει τη Ρόδο και τον Άγιο Νικόλαο και θα επιστρέφει και πάλι στη Χάιφα. Με εξαίρεση, το τελευταίο του ταξίδι, στο οποίο θα προσεγγίσει την Πάτμο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Χάιφα. Το ίδιο πλοίο, θα πραγματοποιεί και άλλες κρουαζιέρες στη Μεσόγειο, προσεγγίζοντας και άλλα λιμάνια, εκτός από αυτό της Ρόδου.


Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα από το Ισραήλ. Εάν δεν προκύψει κάτι έκτακτο, τότε, αυτό θα σημάνει και το οριστικό άνοιγμα της γραμμής που θα έχει ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη για τη Ρόδο.
Ο πόλεμος που ξέσπασε, σταμάτησε τον Τουρισμό και πολλές εταιρείες άλλαξαν τα προγράμματά τους, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν προσεγγίσεις σε λιμάνια, όπως της Ρόδου, κάτι που είχε μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο. Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα, επέρχεται κάποια ομαλότητα στα ταξίδια και τον Τουρισμό και μάλιστα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την αγορά του Ισραήλ.


Σε ό,τι αφορά την κίνηση του μήνα που πέρασε, αυτή κυμάνθηκε σε καλά επίπεδα αναφορικά με την κρουαζιέρα, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο κατέπλευσαν στο λιμάνι μας 39 κρουαζιερόπλοια, με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο 51.689 τουρίστες.


Η κίνηση, πάντως, θα ανέβει ακόμα περισσότερο από τον Ιούνιο και μετά, καθώς, πέρα από το γεγονός ότι αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των προσεγγίσεων, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι, θα προστεθούν και τα κρουαζιερόπλοια που έρχονται από το Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»