Greece Wildfires Emergency Response: Πρόγραμμα ενίσχυσης Εθελοντών Πυροσβεστών στην Ελλάδα

Greece Wildfires Emergency Response: Πρόγραμμα ενίσχυσης Εθελοντών Πυροσβεστών στην Ελλάδα

Greece Wildfires Emergency Response: Πρόγραμμα ενίσχυσης Εθελοντών Πυροσβεστών στην Ελλάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 672 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στη χώρα το περσινό καλοκαίρι, πλήττοντας και το νησί της Ρόδου, ξεκίνησε σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας η υλοποίηση του προγράμματος «Greece Wildfires Emergency Response», από την OlamAid και την ZWST σε συνεργασία με το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) και με χρηματοδότηση από την Aktion Deutschland Hilft.

Το έργο «Greece Wildfires Emergency Response», διάρκειας ενάμιση έτους, έχει σκοπό την ουσιαστική ενδυνάμωση των εθελοντών μέσα από επαγγελματικές εκπαιδεύσεις στην Πυροπροστασία, στις Πρώτες Βοήθειες και στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας. Επιπλέον, ομάδες εθελοντών πυροσβεστών ενισχύονται με την παροχή απαραίτητου εξοπλισμού για να ανταποκριθούν στο δύσκολο και ιδιαίτερα απαιτητικό έργο τους.

Στο πλαίσιο του έργου και σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ρόδου και το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρες 10:00-15:00 πραγματοποιείται εκπαιδευτική ημερίδα στο Νεστορίδειο Μέλαθρο.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της Ημερίδας:

Σάββατο 8 Ιουνίου

09:45-10:00 Προσέλευση

10:00-10:15 Χαιρετισμοί

10:15-11:00 Παρουσίαση του έργου για την ενίσχυση των Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης και Πυροπροστασίας σε περιοχές της Ελλάδας - OlamAid & ΚΕΑΝ

σύντομο διάλειμμα

11:00-13:30 Εκπαίδευση Πυροπροστασίας - Νικόλαος Ρόκκας, Ανθυποπυραγός ΕΜΟΔΕ Ρόδου

σύντομο διάλειμμα

13:45-14:45 Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας: το μοντέλο του ΠΟΥ - Γεωργία Νασιοπούλου, ψυχολόγος και συντονίστρια του έργου

Η ημερίδα είναι δωρεάν και ανοιχτή στο κοινό.

____________________________________________________________________________

Η OlamAid είναι Γερμανική, Μη Κυβερνητική - Ανθρωπιστική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παροχή υποστήριξης και βοήθειας σε πληθυσμούς που πλήττονται από καταστροφές, τόσο κατά την περίοδο της κρίσης, όσο και έπειτα, υποστηρίζοντας την αποκατάσταση και τη διατήρηση της ποιότητας ζωής. Σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και φορείς, υλοποιεί έργα κυρίως στην Ευρώπη αλλά και εκτός αυτής.

Από την ίδρυσή του το 2004, το ΚΕΑΝ έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε έργα και δραστηριότητες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, δημιουργώντας αξιόπιστες συνεργασίες με μια σειρά οργανισμών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΕΑΝ διαθέτει μια ενεργητική και πλούσια ιστορία δράσεων και έχει αναπτύξει οργανωτικές δεξιότητες για την προετοιμασία και την υλοποίηση ποικίλων έργων, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης διακρατικών συνεργασιών με άλλες ΜΚΟ με σκοπό την προώθηση των ανθρώπινων αξιών και την προστασία των ευάλωτων ομάδων.

 

Διαβάστε ακόμη

"Πρωτιά" στον καύσωνα είχε σήμερα η Λίνδος – Τα 40άρια επέστρεψαν από σήμερα

Συνεχίζονται οι καθημερινές περιπολίες πυροσβεστικών αεροσκαφών πάνω από το νησί μας

ΓΕΑ: Ο Σμήναρχος Μαυραγάνης νέος Διοικητής του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας Ρόδου

Νέα τραγωδία στη Ρόδο - 28χρονη βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της

Σύλλογος ΑμεΑ Ρόδου: Ενημέρωση για τα προβλήματα στα συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ και εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα

Αναστέλλεται η λειτουργία του δημοσίου ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο

Συνάντηση δημάρχου Ρόδου με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Κ. Χαλκιάς προς Τ. Σπανό: «Θα είστε πάντα υπόλογοι για την κακοδιαχείριση και την κακοδιοίκηση του Δήμου Ρόδου»