TUI: Κύπρος, Ρόδος και Κρήτη οι 3 πιο περιζήτητοι προορισμοί στη Σουηδία για το καλοκαίρι

TUI: Κύπρος, Ρόδος και Κρήτη οι 3 πιο περιζήτητοι προορισμοί στη Σουηδία για το καλοκαίρι

TUI: Κύπρος, Ρόδος και Κρήτη οι 3 πιο περιζήτητοι προορισμοί στη Σουηδία για το καλοκαίρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1217 ΦΟΡΕΣ

Κύπρος, Κρήτη και Ρόδος είναι οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί που επιλέγουν οι περισσότεροι Σουηδοί πελάτες της TUI για τις εφετινές καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σύμφωνα με την TUI, οι κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζουν αύξηση κατά ένα μικρό ποσοστό σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, με τις περισσότερες κρατήσεις να αφορούν την Κύπρο, τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Μαγιόρκα και την Τουρκία (Αττάλεια).

Όπως έδειξε έρευνα που διενήργησε η Sifopanel της Kantar Media για λογαριασμό της TUI, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.055 Σουηδών στις 6-15 Μαϊου 2024, σχεδόν οι μισοί Σουηδοί (46%) σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στο ερχόμενο 12μηνο, αυξημένοι κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Σύμφωνα με την TUI, βοηθητικοί παράγοντες φέτος στα ταξίδια είναι οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις περί επιτοκίων και η σταθεροποίησης της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών.

Η έρευνα έδειξε ότι το 61% των Σουηδών που ανέφεραν οτι σκοπεύουν να αλλάξουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια φέτος, θα το κάνουν εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας.

Ταυτόχρονα, περισσότεροι Σουηδοί επιλέγουν φέτος να ταξιδέψουν στις αρχές και στα τέλη του καλοκαιριού. Η TUI καταγράφει αύξηση στο μέσο όρο του 10% που ταξιδεύουν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με πέρυσι. Η τιμή αποτελεί έναν συντελεστή της τάσης αυτής, καθώς τα ταξίδια είναι σε γενικές γραμμές πιο φθηνά πριν και μετά τις σχολικές διακοπές.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες

Έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις τουρισμού στη Ρόδο για προσωπικό

Airbnb: Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Αρκετά καλά εξελίσσεται η σεζόν στο νησί της Ρόδου

Kαμπάνια για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε Αγγλία και Γερμανία

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο