Παρέμβαση από 5 πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Παρέμβαση από 5 πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Παρέμβαση από 5 πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1390 ΦΟΡΕΣ

Κοινή επιστολή προς τον δωδεκανησιακό λαό απέστειλαν πέντε πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, και συγκεκριμένα οι κ.κ. Κοσμάς Σφυρίου, Γιάννης Παρασκευάς, Βασίλης Παπανικόλας, Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς. 

Στην επιστολή, που φέρει τον τίτλο "Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ συμβάλλουμε στην αλλαγή: Σήμερα στην Ε.Ε., αύριο στην Ελλάδα", οι πρώην βουλευτές αναφέρουν συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

Σε 5 μέρες, οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν - όπως όλοι οι ευρωπαίοι και όλες οι ευρωπαίες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) - σε μια εκλογή νέων ευρωβουλευτών, που θα καθορίσει τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων και την συνέχιση ή την ΑΛΛΑΓΗ των πολιτικών που εφαρμόζει η Ε.Ε, για τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Για όσους και όσες θέλουν την «στροφή» αυτών των πολιτικών προς την κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης, που να δείχνει πορεία προς μια Ευρώπη των λαών, ένας τρόπος υπάρχει: να πάνε όλοι στις κάλπες και να χρησιμοποιήσουν την δύναμη της ψήφου τους.

Να μην παγιδευτούν στην λογική της αποχής, που σημαίνει «για μένα θ’ αποφασίσουν… άλλοι !».

Όσες και όσοι είναι δυσαρεστημένοι, για άδικες πολιτικές που εφαρμόζουν τα «δεξιοκρατούμενα» θεσμικά όργανα της Ε.Ε, μπορούν το δεύτερο στην Ευρώπη «Κόμμα των Δημοκρατών & Σοσιαλιστών» (P.E.S) να το αναδείξουν ΠΡΩΤΟ. Και στην Ελλάδα σ’ αυτό μπορούν να συμβάλουν, ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ, που είναι το μόνο ελληνικό κόμμα - μέλος του P.E.S.

Στην χώρα μας, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες δεν ψηφίζουν μόνο για ν’ αναδείξουν αυτούς και αυτές, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ε.Κ). Ψηφίζουν και για να επηρεάσουν - αποφασιστικά - τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης 3ετίας.

Επειδή λοιπόν είναι γνωστό, πως και μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η Ν.Δ θα συνεχίσει να έχει αυτοδύναμη πλειοψηφία 158 βουλευτών, όσες και όσοι είναι δυσαρεστημένοι για πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη , δηλ. για την παρατεταμένη ακρίβεια που κρατά ουραγό στην Ευρώπη την αγοραστική δυνατότητα του ελληνικού λαού, για την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ) στην χώρα μας, για την συνεχώς διευρυνόμενη ανασφάλεια με τις φυσικές καταστροφές, με τις γυναικό -ανθρωποκτονίες κ.λ.π, για το ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ εγκαλείται από τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε, του Ε.Κ και του Συμβουλίου της Ευρώπης για σοβαρές παραβιάσεις του κράτους δικαίου, όσες και όσοι είναι δυσαρεστημένοι γι’ αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, έχουν τώρα στα χέρια τους «το όπλο» - την ψήφο τους σ’ αυτές τις ευρωεκλογές, για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια τους και να πιέσουν - προειδοποιητικά - την κυβέρνηση της Ν.Δ, αναγκάζοντας την αλλάξει πολιτικές.

-Ψηφίζοντας μάλιστα το ΠΑ.ΣΟ.Κ., στέλνουν ηχηρό μήνυμα, πως θέλουν την ΑΛΛΑΓΗ και γι’ αυτό επιλέγουν το κόμμα που αποδεικνύει καθημερινά σοβαρότητα και όχι μηδενισμό και λαϊκισμό, το κόμμα που έχει επεξεργαστεί, έχει κοστολογήσει και προτείνει με υπευθυνότητα (όχι με δημαγωγία) προοδευτικές, σοσιαλδημοκρατικές προγραμματικές θέσεις για δίκαιη ανάπτυξη (όχι για λίγους), για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη, για αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, στέγη κ.λ.π), αλλά και του ελλειμματικού σήμερα, Δημοκρατικού Κράτους και Κράτους Δικαίου.

- Ψηφίζοντας επίσης ΠΑ.ΣΟ.Κ οι Έλληνες πολίτες, εξασφαλίζουν την προοπτική να υπάρξει εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας μας κατά τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Καλούμε λοιπόν τους συμπατριώτες μας Δωδεκανήσιους, γυναίκες και άνδρες, να δώσουν την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου στο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ που νοιάστηκε τα νησιά μας περισσότερο από κάθε άλλο κόμμα διαχρονικά, καθιστώντας και σήμερα επίκαιρο το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «ΠΑ.ΣΟ.Κ, για την Ελλάδα που αγαπούμε, για την Ευρώπη που θέλουμε»…!!!

Οι πρώην βουλευτές Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

1. Κοσμάς Σφυρίου (1981)

2. Γιάννης Παρασκευάς (1989)

3. Βασίλης Παπανικόλας (1996)

4. Νίκος Ζωίδης (2007)

5. Στάθης Κουσουρνάς (2009)

 

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου