Στα 172 εκατομμύρια ευρώ το αναπτυξιακό πρόγραμμα Ν. Αιγαίου

Στα 172 εκατομμύρια ευρώ  το αναπτυξιακό πρόγραμμα Ν. Αιγαίου

Στα 172 εκατομμύρια ευρώ το αναπτυξιακό πρόγραμμα Ν. Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 587 ΦΟΡΕΣ

Σε 172 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχεται το ύψος του ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» το καλοκαίρι, όπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης, κος Γιώργος Χατζημάρκος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε, ότι πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα και αυτό, γιατί πρόκειται για επιπλέον πόρους, που είναι, όπως είπε, καλοδεχούμενοι και χρήσιμοι, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί συμβολίζει την αναγνώριση της ανάγκης επιπλέον χρηματοδότησης στα νησιά μας, πέρα από όλα τα γνωστά χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, το ΦΕΚ έχει εκδοθεί και αυτή τη στιγμή, γίνεται η διοικητική διαδικασία για την έναρξή του, ενώ ετοιμάζονται οι προτάσεις για το τι θα χρηματοδοτηθεί, μέσα από αυτό.

Το πρόγραμμα, ανακοινώθηκε προ ημερών κατά την επίσκεψη στη Ρόδο του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κου Νίκου Παπαθανάση, ο οποίος έκανε γνωστό, ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για να αποφασιστεί ο χρόνος και η διαδικασία υλοποίησης τού ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος, που θα αφορά αποκλειστικά τα νησιά.

Με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην αξία των Ευρωεκλογών, και είπε, ότι δεν υπάρχει δραστηριότητα- έκφραση ζωής σε εμάς, που η Ευρώπη να μην είναι συμμέτοχη μέσω των πόρων που λαμβάνουμε από αυτήν.
«Αυτό από μόνο του, θα έπρεπε να είναι υπέρ αρκετό για να μας κινητοποιήσει όλους να ψηφίσουμε και να συμμετάσχουμε στη διαδικασία, ο καθένας με αυτό που πιστεύει ότι θα υπηρετήσει καλύτερα τα όνειρά του.

Με χρήματα της Ε.Ε. χτίζεται ένα δίχτυ προστασίας πάνω από την κοινωνία. Οι Ευρωεκλογές είναι χρήσιμες και κρίσιμες και όλοι μας πρέπει να πάρουμε μέρος, να πούμε τη γνώμη μας για την Ευρώπη, όπως την ονειρευόμαστε. Την Ευρώπη, που μας δίνει οξυγόνο, που την έχουμε ανάγκη και δεν είναι τέλεια. Δεν ζούμε σε τέλειο κόσμο και ούτε και εμείς είμαστε τέλειοι αλλά μέσα σε αυτό το περιβάλλον, δίνουμε τη μάχη να γίνουμε τέλειοι», ανέφερε ο κος Χατζημάρκος.

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»