Καταδικάστηκε 59χρονη Γερμανίδα που τραυμάτισε με θράυσμα γυαλιού τον σύντροφό της

Καταδικάστηκε 59χρονη Γερμανίδα που τραυμάτισε με θράυσμα γυαλιού τον σύντροφό της

Καταδικάστηκε 59χρονη Γερμανίδα που τραυμάτισε με θράυσμα γυαλιού τον σύντροφό της

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 753 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών, η οποία αναστέλλεται επί τριετία, επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου σε 59χρονη Γερμανίδα που κατηγορούνταν για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του πρώην συντρόφου της.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί σε ξενοδοχείο της Κω, όπου διέμενε το ζευγάρι, στις 3 τα ξημερώματα στις 9 Οκτωβρίου 2019 και στις 8 Ιανουαρίου 2024 και χθες δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών στην αλλοδαπή κατηγορούμενη, την οποία ανέστειλε επί τριετία.

Υπενθυμίζεται πως, η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά, στις 4 Απριλίου 2022 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο μετέτρεψε την κατηγορία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη (σε βαθμό πλημμελήματος) αναγνώρισε δύο ελαφρυντικά, του πρότερου σύννομου βίου και της ανάρμοστης συμπεριφοράς τού παθόντος στο πρόσωπο της 59χρονης και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής η 59χρονη άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή της προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό χθες, όπου και η αλλοδαπή κατάφερε να μειώσει την πρωτόδικη ποινή της.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, με το οποίο και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο ακροατήριο του δικαστηρίου, η 59χρονη τραυμάτισε με θραύσμα από γυαλί τον σύντροφό της στο μάτι.
Ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου, τόσο η κατηγορούμενη όσο και ο συνήγορός της, επισήμαναν μεταξύ άλλων, τη θέση άμυνας στην οποία βρισκόταν η 59χρονη, η οποία προηγουμένως είχε δεχτεί την οργή και τα χτυπήματα του πρώην συντρόφου της.

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά

Συνελήφθη 67χρονος για υποκλοπή μεταφορικού έργου στη Ρόδο

Συνελήφθησαν στην Κω δύο ημεδαποί για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών και καλλιέργεια κάνναβης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης