Αθώος λόγω αμφιβολιών 60χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Αθώος λόγω αμφιβολιών 60χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Αθώος λόγω αμφιβολιών 60χρονος για ενδοοικογενειακή βία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1756 ΦΟΡΕΣ

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου 60χρονος Καλύμνιος, που είχε καταδικαστεί για τρία αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε να απασχολεί τη δικαιοσύνη μετά από καταγγελία που είχε κάνει στην αρμόδια υπηρεσία Κοινωνικής Αρωγής, στη Ροδόπη, όπου είχε μετοικίσει η 41χρονη σήμερα γυναίκα και είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος του 60χρονου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, απλή σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατακράτηση.

Στις αρχές Οκτωβρίου 2021, η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα κατέθεσε ενώπιόν του η 41χρονη πρώην σύζυγος (το ζευγάρι είχε πλέον χωρίσει) αλλά και τους αυτοτελείς ισχυρισμούς τής συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, κας Δέσποινας Θανασιά, είχε κρίνει αθώο τον 60χρονο για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης και ένοχο για όλα τα άλλα, θεωρώντας όμως ότι τελέστηκαν μία φορά και όχι κατ’ εξακολούθηση, όπως ήταν οι αρχικές κατηγορίες. Επίσης, του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό τής μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και έτσι του είχε επιβληθεί κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και έξι μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 60χρονος άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη τη συζήτηση για τα αδικήματα της ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης αλλά και της απειλής σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, και έκρινε αθώο λόγω αμφιβολιών τον 60χρονο κατηγορούμενο για το αδίκημα της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη 40χρονος για άγρα πελατών

Γερμανός καλλιεργούσε επτά δενδρύλλια χασίς

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε φορτηγά

16χρονος Ρομά κατηγορείται για 4 κλοπές και διαρρήξεις

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Συλλήψεις στα Δωδεκάνησα για διάφορα αδικήματα

Καταγράφεται μείωση στους παθόντες των τροχαίων ατυχημάτων