Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην υπουργό Τουρισμού για το θέμα αφερεγγυότητας του FTI group

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην υπουργό Τουρισμού για το θέμα αφερεγγυότητας του FTI group

Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου στην υπουργό Τουρισμού για το θέμα αφερεγγυότητας του FTI group

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 699 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή προς την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αναφορικά με το ζήτημα αφερεγγυότητας του FTI γκρουπ, θέμα στο οποίο είχαν ήδη αναφερθεί από τις 20 Μαρτίου το υπουργείο Τουρισμού και τις υπόλοιπες Ενώσεις Ξενοδόχων "ωστε όλοι να λάβουν τα μέτρα τους και να αποφευχθούν οι συνέπειες όπως στην περίπτωση χρεοκοπίας του Thomas Cook", όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην επιστολή, συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Η ΕΞΡ παρακολουθώντας στενά τις εξέλιξεις που αφορούν τον κλάδο είχε ενημερώσει εγκαίρως από 20 Μαρτίου το υπουργείο τουρισμού Και όλες τις άλλες ενώσεις ξενοδόχων για την πιθανότητα αφερεγγυότητας του FTI γκρουπ, ωστε όλοι να λάβουν τα μέτρα τους Και να αποφευχθούν οι συνέπειες όπως στην περίπτωση χρεοκοπίας του Thomas Cook

Τους τελευταίους μήνες αυξάνονται εκθετικά τα παράπονα από τους Έλληνες ξενοδόχους μικρών και μεγάλων τουριστικών μονάδων σχετικά με την ικανότητα αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της γερμανικής εταιρείας Meeting Point Hellas, μία εταιρεία του ομίλου FTI Group. Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες πλέον καθώς αφορούν  ληξιπρόθεσμες οφειλές της προηγούμενης σεζόν 2023.

Η ανησυχία για την ικανότητα της FTI να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, διατυπώνεται τόσο σε πλείστα δημοσιεύματα έγκριτων δημοσιογραφικών ιστοσελίδων του χώρου του τουρισμού, όσο και στην συμπεριφορά των εκπροσώπων της εταιρείας στην Ελλάδα που τηρούν σιγήν ιχθύος.

Το άκρως ανησυχητικό γεγονός που εντείνει περαιτέρω την πιθανότητα γενικής αφερεγγυότητας του FTI Group αφορά την παντελή απουσία του από την τουριστική έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου. Να σημειώσουμε ότι μέχρι πρότινος το FTI Group αποτελούσε το τρίτο μεγαλύτερο γερμανικό τουριστικό πράκτορα με ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα.

Να θυμίσουμε ότι το παράδειγμα της αφερεγγυότητας του πρακτορείου THOMAS COOK και των τριγμών – έως και πτωχεύσεων – που επέφερε στους Έλληνες Ξενοδόχους και στην τουριστική αγορά. Το χρονικό διάστημα της εκδήλωσης της αφερεγγυότητας της FTI είναι εξαιρετικά κρίσιμο, ήτοι πριν την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν, και οι ομοιότητες με την περίπτωση της πτώχευσης του THOMAS COOK πολλές.

Θεωρούμε ότι κρίνεται απαραίτητο να ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση, καθώς το θέμα αφορά πλείστες ξενοδοχειακές μονάδες ανά τη χώρα, πολλές από τις οποίες είναι βέβαιο ότι δεν θα αντέξουν το οικονομικό βάρος της βίαιης διακοπής της συνεργασίας με την FTI.

Διαβάστε ακόμη

Η ΕΠΟΤ Tourism Think Tank οργανώνει την εκδήλωση, «Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Χωρίς φανάρια για δεύτερη ημέρα η Κοδριγκτώνος

Αλέξανδρος Βασιλικός για τον υπερτουρισμό: «Είμαστε πολύ μακριά από τα ισπανικά μοντέλα»

«Μια ημέρα, που θα μείνει χαραγμένη για πάντα στις μνήμες μας!»

Σε μία εβδομάδα εκτιμά ο δήμαρχος Λέρου ότι θα μεταφέρει νερό στο νησί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού

Μονάδα αφαλάτωσης στη Σύμη

Αποφοίτηση από το Εργαστήριο Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier

Βιβλία και τετράδια στους κάδους ανακύκλωσης