Καραβάνια επαιτών έκαναν αποβίβαση και φέτος στο νησί της Ρόδου

Καραβάνια επαιτών έκαναν αποβίβαση και φέτος στο νησί της Ρόδου

Καραβάνια επαιτών έκαναν αποβίβαση και φέτος στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1565 ΦΟΡΕΣ

Έπιασαν ήδη... τα γνωστά πόστα σε ολόκληρο το νησί

Κατά δεκάδες έρχονται τις τελευταίες εβδομάδες στο νησί της Ρόδου, οι γνωστοί επαίτες, στην πλειοψηφία τους Ρομά από άλλες περιοχές της χώρας, οι οποίοι στη συνέχεια, εγκαθίστανται σε τουριστικές περιοχές και κεντρικά σημεία της πόλεως Ρόδου προκειμένου να ζητιανεύουν οι ίδιοι ή να εξαναγκάζοντας τα ανήλικα παιδιά τους.

Ήδη, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό που αποτύπωσε ο συμπολίτης μας, κος Μουσταφά Σιέχ, η… βιομηχανία της επαιτείας έχει πάρει… μπροστά και μάλιστα για τα καλά, ειδικά στην πόλη της Ρόδου πέριξ του λιμανιού και της Μεσαιωνικής Πόλης. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε πολλές άλλες τουριστικές περιοχές του νησιού μας (Φαληράκι και Λίνδος) ενώ οι ομάδες αυτές, βρίσκονται σε διαρκή αναζήτηση εγκατάστασης σε διάφορα σημεία (κεντρικά και μη) σε ολόκληρο το νησί.

Οι αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, όπως επισημαίνουν μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι κι επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης, επιβάλλεται να αυξήσουν τους ελέγχους κατά της επαιτείας. Παρά τους ελέγχους που έχουν γίνει και φέτος και έγιναν τα προηγούμενα χρόνια το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, δυστυχώς δεν περιορίζεται ούτε στο ελάχιστο.

Τα κυκλώματα των επαιτών, αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αδίστακτα και ότι χρησιμοποιούν κυρίως ανθρώπους με κινητική αναπηρία για να επαιτούν από τους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας. Ακόμα χειρότερα, τα κυκλώματα αυτά δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και παιδιά ακόμα και μικρής ηλικίας (νεογνά) τα οποία περιφέρουν από το πρωί μέχρι το βράδυ μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να προκαλέσουν έτσι την ελεημοσύνη του κόσμου.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, αφού οι εικόνες της ντροπής και της αθλιότητας αυτής, προσβάλλουν, εξευτελίζουν και υποβαθμίζουν τη γενικότερη τουριστική εικόνα στην περιοχή μας, δίνοντας έτσι εντύπωση, τριτοκοσμικής πόλης. Η Παλιά Πόλη επίσης, τόσο στις εισόδους της όσο και σε όλη της την έκταση, κυριεύεται τόσο τις πρωινές όσο και τις βραδινές ώρες από διάφορους τέτοιους «επισκέπτες», οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να εισέρχονται όχι μόνο σε καφετέριες και εστιατόρια, αλλά και σε εμπορικά καταστήματα, στα οποία βρίσκονται εκείνη την ώρα επισκέπτες –πελάτες, επιχειρώντας έτσι να τους πουλήσουν κάθε λογής αντικείμενα που έχουν μαζί τους!


Οι περισσότεροι από αυτούς, είναι εφοδιασμένοι με… ιατρικές γνωματεύσεις, με έγγραφα που προσδιορίζουν τις παθήσεις τους, τα οποία βέβαια φροντίζουν να επιδεικνύουν σε κάθε περίπτωση. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, ούτε το περιεχόμενο, αλλά ούτε και την πάθηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πραγματικά περιστατικά, τα οποία όμως οι ίδιοι ή κάποιοι συγγενείς τους, εκμεταλλεύονται στο έπακρο για να αποκομίσουν χρηματικά και άλλα οφέλη.

Διαβάστε ακόμη

Βάιος Καλοπήτας: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται restart

Πρόγραμμα «Αθηνά»: Δωρεάν στέγαση για φοιτήτριες στην Αθήνα

Ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο της Κατάνια για δεκάδες επιβάτες που ήθελαν να έρθουν στη Ρόδο

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κυκλάδων: «Στο κενό θα πέσει η προσπάθεια κάποιων γνωστών – αγνώστων»

Προγραμματική σύμβαση για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Τη Ρόδο θα επισκεφθεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

«Ντροπιαστική και απαράδεκτη η κατάσταση στις δημόσιες τουαλέτες»

Εξαπόλυση αρπακτικών εντόμων για την καταπολέμηση της βαμβακάδας του ιβίσκου