Αντώνης Καμπουράκης: Το δάνειο υπονομεύει την εικόνα του δήμου

Αντώνης Καμπουράκης: Το δάνειο υπονομεύει την εικόνα του δήμου

Αντώνης Καμπουράκης: Το δάνειο υπονομεύει την εικόνα του δήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 778 ΦΟΡΕΣ

Την έντονη αντίθεσή της στην απόφαση να κινηθούν οι διαδικασίες για δάνειο 9,5 εκατομμυρίων ευρώ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Με Δύναμη για τη Ρόδο» του τέως δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Η απόφαση, όπως καταγγέλλει η παράταξη, οφείλεται στην εμμονή της δημοτικής αρχής να υιοθετήσει τη λογική της «καμένης γης» και να αποδείξει τις δικές της ευθύνες για τη διαμόρφωση στοχευμένων και ρεαλιστικών λύσεων.

Ειδικότερα, αναφέρονται στην ανακοίνωση τα εξής:

«Στη σημερινή (σ.σ. 03.06.2024) συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, δυστυχώς, αποφασίστηκε να υποβληθεί αίτημα προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τη χορήγηση δανείου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το ζήτημα στον δημόσιο διάλογο, η συγκεκριμένη εμμονή-επιμονή της δημοτικής αρχής υπονομεύει την εικόνα του δήμου και το κυριότερο επιβαρύνει την κάθε Ροδίτισσα και τον κάθε Ροδίτη για τα επόμενα 20 χρόνια.

Επισημαίνουμε γι’ άλλη μία φορά ότι με δεδομένο ότι ο δήμος θα πάρει επιπλέον επιχορήγηση από τους ΚΑΠ ύψους 3,4 εκατ. ευρώ, θα υπάρχουν αυξημένα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη λόγω της τουριστικής περιόδου και ότι υπάρχουν συγκεκριμένες εναλλακτικές επιλογές για την αύξηση των εσόδων και τη μείωση των δαπανών, η λύση του δανεισμού θα έπρεπε να αποφευχθεί.

Τα ερωτήματα όμως, δυστυχώς, γίνονται ακόμα μεγαλύτερα με δεδομένο ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συζήτησης αναδείχθηκε ότι για τα 10 πρώτα χρόνια το κυμαινόμενο επιτόκιο θα είναι ιδιαίτερα υψηλό (8,5%), ότι δεν υπάρχει δέσμευση και σχέδιο της ση- μερινής Διοίκησης που να εγγυάται ότι ακόμα και με αυτό το δάνειο θα ανταποκριθεί ο δήμος στις οικονομικές του υποχρεώσεις, όπως επίσης και ότι δεν δεσμεύεται η σημερινή Διοίκηση ότι δεν θα ξαναπάρει καινούργιο δάνειο. Και δεν θα αναφερθούμε καθόλου στα «είπα - ξείπα» για τη στάση των τραπεζών, όπου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ειπώθηκε, ότι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 2 τράπεζες, ενώ στη σχετική εισήγηση αναφερόταν ρητώς ότι καμία τράπεζα δεν θα δώσει σχετικό δάνειο.

Είναι ξεκάθαρο, ότι αυτή η απόφαση οφείλεται στην εμμονή της δημοτικής αρχής να υιοθετήσει τη λογική της «καμένης γης», να έχει σταθερά το βλέμμα της στο παρελθόν και να προσπαθήσει να αποσείσει τις δικές της ευθύνες για τη διαμόρφωση στοχευμένων και ρεαλιστικών λύσεων. Εμείς, ήμασταν και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα κάθε δυνατή λύση, η οποία θα επιλύει τα όποια προβλήματα και από την άλλη δεν θα επιβαρύνει τους πολίτες για τα επόμενα 20 χρόνια.

Aπό το Γραφείο Τύπου της Παράταξης, “ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟ”»

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού