Τομεακή Επιτοπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Τομεακή Επιτοπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Τομεακή Επιτοπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου: Για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 420 ΦΟΡΕΣ

Από την Τομεακή Επιτοπή ΚΚΕ Ν. Δωδεκανήσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και η εκτόξευση των πράσινων τιμολογίων αυτού του μήνα μέχρι και 70% στο ρεύμα, έρχεται να αποκαλύψει την υποκρισία των επιτελείων του συστήματος και των πολιτικών τους εκπροσώπων, τι σημαίνει για τον λαό η «πράσινη μετάβαση» στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Έχει καταρριφθεί κάθε άλλοθι της ΕΕ και των μονοπωλίων της, ότι δήθεν το κίνητρο για τις επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην πράσινη ανάπτυξη είναι η προστασία του περιβάλλοντος και όχι τα τρελά κέρδη που βγάζουν στις πλάτες των λαών.

Γη, νερά, δάση, αέρας, θάλασσα, παραλίες, βουνά πωλούνται, αγοράζονται, υποβαθμίζονται, καταστρέφονται. Με γιγαντιαία αιολικά πάρκα έχουν γεμίσει άναρχα ολόκληρες περιοχές χωρίς να εξαιρούνται βραχονησίδες και νησιά, χωρίς σεβασμό στην πολιτισμική κληρονομιά ή στην προστασία περιοχών ειδικού φυσικού κάλλους.

Αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ για το περιβάλλον, την "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία", προωθούν αποφασιστικά και εξειδικεύουν στην Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις του συστήματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική συμφωνία και των άλλων κομμάτων (Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, ΜΕΡΑ25 κλπ), που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και αυτής της πολιτικής. Χρηματοδότης αυτών των εκμεταλλευτικών σχεδίων των "πράσινων" ομίλων, είναι τα "ματωμένα πλεονάσματα" και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η καμένη γη των 200.000 στρεμμάτων στη Ρόδο πέρσι το καλοκαίρι είναι αποτέλεσμα της δικής τους εγκληματικής πολιτικής στην πολιτική προστασία, όταν η πρόληψη, η στελέχωση της Πυροσβεστικής, της Δασικής Υπηρεσίας, η χρηματοδότησή τους και η επάρκεια επίγειων και εναέριων, μπαίνουν στον κόφτη των δαπανών για τις ανάγκες του λαού.

Αντίθετα συνέβαλαν για να «απελευθερωθούν» τα επιχειρηματικά σχέδια των ομίλων από κάθε ουσιαστικό έλεγχο, με τις fast track διαδικασίες προς όφελος κυρίως του κατασκευαστικού, τουριστικού κεφαλαίου και των «πράσινων» ομίλων. Το ζούμε με τις στρατηγικές επενδύσεις στον τουρισμό μέχρι το κύμα, την εμπορευματοποίηση των παραλιών, με την επένδυση στη Μαρίνα της Ρόδου και με τις βιομηχανικές ανεμογεννήτριες στα νησιά.

Την ίδια στιγμή οι δήθεν «προστάτες» του περιβάλλοντος πυροδοτούν τη συνέχιση, κλιμάκωση και επέκταση των δυο ιμπεριαλιστικών πολέμων, ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Ουκρανία και στην αιματοκυλισμένη Παλαιστίνη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Δολοφονούν τους λαούς, λεηλατούν τους φυσικούς πόρους, καταστρέφουν τις περιούσιες τους, τα δάση, αλλά και την παραγωγική γη. Μολύνουν το έδαφος, τα ύδατα και τον αέρα, ενώ γνωρίζουν ότι ο πόλεμος επιφέρει την πιο μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος και ότι οι περιοχές των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά κι άλλες γειτονικές περιοχές του πλανήτη οδηγούνται σε κατάρρευση.

Σήμερα ο ελληνικός λαός, έχει την ευκαιρία να καταδικάσει - και με την ψήφο του - την πολιτική της ΕΕ, που καταστρέφει και εμπορεύεται το περιβάλλον. Να ενισχύσει στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ που αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, για πιο δυνατή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, πιο ισχυρή αγωνιστική δράση ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ακόμη

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά που ξέσπασε σε σπίτι στην Παλιά Πόλη της Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού