Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 963 ΦΟΡΕΣ

Κάλεσμα στους πολίτες και ειδικά στους νέους, προσέλθουν στις κάλπες, να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακής, 9 Ιουνίου, με σκοπό την ανάδειξη εκπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο, απηύθυναν χθες στελέχη του «ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» Νότιας Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, έγινε αναφορά στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών και στα όσα μπορούν οι πολίτες να επιτύχουν με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία, ειδικά, αυτή την εποχή που η ακροδεξιά κερδίζει έδαφος σε όλη την Ευρώπη, όπως επισημάνθηκε.

Από την πλευρά του, ο Ζαφείρης Σκανδαλιάρης, αναπληρωτής συντονιστής ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αφού υπογράμμισε, ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικά μεγάλο, τόσο εθνικά όσο και ευρωπαϊκά, δήλωσε τα εξής:

«Μπαίνουμε σε αυτές τις εκλογές, με σοβαρά ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εδώ στην Ελλάδα, όπως η ακρίβεια, καθώς είμαστε μία από τις πιο ακριβές χώρες στην Ευρώπη και ο μισθός μας δεν έχει καμία αγοραστική αξία.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το εργασιακό, καθώς οι Έλληνες πολίτες εργάζονται περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, με τις λιγότερες όμως απολαβές. Υπάρχουν θέματα δικαιοσύνης, συγκαλύψεις σε διάφορες τραγωδίες, έχουμε θέματα υγείας, ζητήματα υποστελέχωσης, νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές, θέματα νησιωτικότητας και κάτω από όλα αυτά, πρέπει να κάνουμε τις σωστές επιλογές στις ευρωπαϊκές εκλογές που έρχονται».

Ο Αντώνης Αποστολίδης, πρώην συντονιστής της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε, ότι η κάλπη της Κυριακής είναι πιο σημαντική από όσο συζητείται, τονίζοντας μάλιστα, ότι η πενταετία που πέρασε ήταν ίσως η χειρότερη που είχαμε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, σημειώνοντας ότι ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε το προσφυγικό-μεταναστευτικό ήταν απογοητευτικός, ενώ η οικονομική και υγειονομική κρίση δημιούργησαν μία διαλυτική κατάσταση την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι πολύ μεγάλο, γιατί το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έδειξε πόσο αποτυχημένες είναι αυτές οι πολιτικές της απομόνωσης της απουσίας κοινής εξωτερικής πολιτικής, κοινής οικονομικής πολιτικής και αντιμετώπισης των κρίσεων.

Την Κυριακή ψηφίζουμε, γιατί πρέπει να γίνει επιτέλους η Ευρώπη αυτό που οραματιστήκαμε αρχικά, μία Ευρώπη της κοινωνίας στην οποία κάθε πολίτης της, όπου και αν ζει, να έχει τις ίδιες παροχές, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες διασφαλίσεις.

Δεν νοείται, μετά από 43 χρόνια που πέρασαν από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να είμαστε στην ίδια θέση με τη Βουλγαρία, μέσα σε έναν ιστό 27 χωρών. Αν θέλουμε ως χώρα να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή διαβίωση, πλήρεις παροχές υγείας και καλές συνθήκες εργασίας, τότε θα πρέπει να στηρίξουμε τις προοδευτικές δυνάμεις που το υποστηρίζουν.

Θέλουμε μία Ευρώπη της σύγκλισης σε όλα τα επίπεδα. Πλέον, η επέλαση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη είναι τόσο προβληματική, που ίσως αυτές οι εκλογές να καθορίσουν, το αν η Ε.Ε. θα αρχίσει σιγά-σιγά να διαλύεται.

Η αλληλεγγύη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ευημερία των πολιτών, πρέπει να είναι προτεραιότητα της επόμενης πενταετίας και θα πρέπει να πάμε σε πολιτική με προγράμματα σύγκλισης», δήλωσε ο κ. Αποστολίδης.

Ο Θανάσης Βυρίνης, ως υποψήφιος στις προκριματικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας μία θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, αναφέρθηκε στους δέκα στόχους του ΣΥΡΙΖΑ για το διακύβευμα των Ευρωεκλογών και τόνισε τα εξής:

«Οι Ευρωεκλογές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικότερα, θα δώσουν το στίγμα της επανίδρυσης ευρωπαϊκών αξιών, πρώτα από όλα όμως, ζητάμε μία αυτονομία. Η Ευρώπη αποτελούσε πυλώνα ασφάλειας για όλον τον κόσμο, ωστόσο αντιλαμβανόμαστε, ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται υποχείριο κάποιων επιλογών, όσον αφορά τη στρατηγική της».

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διατυπώσει συγκεκριμένες θέσεις, π.χ. για τον πόλεμο στην Ουκρανία. για το παλαιστινιακό. για το κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και για το μεταναστευτικό.

Ο κ. Βυρίνης, μιλώντας για την ακροδεξιά, υπογράμμισε, ότι ίσως είναι η τρίτη δύναμη στην Ευρώπη, και η κύρια αιτία γι’ αυτό είναι η ακρίβεια, η οικονομική κρίση και οι χαμηλοί μισθοί.

«Στην Ελλάδα, έχουμε υπογεννητικότητα, οι νέοι φεύγουν από τη χώρα μας και τα έξοδα είναι περισσότερα από τα έσοδα. Η βία, η επιθετικότητα και η ανασφάλεια, ίσως, αυτά να δημιουργούν την αποχή στις εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένα καθαρό καινούργιο πρόσωπο, φέρνει κάτι διαφορετικό στη χώρα μας και θα κινητοποιήσει κόσμο για να πάει στην κάλπη και επιτέλους, δεν είναι όλοι ίδιοι.

Καλούμε όλους και ειδικά τους νέους, που θέλουν να έχουν άποψη πάνω στο μέλλον της πατρίδας τους, να πάρουν θέση στις εκλογές, για να έχουμε και την ευθύνη αυτών των επιλογών», κατέληξε.

Τέλος, η επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο», Χρύσα Καραγιάννη, αφού ανέφερε, ότι τα ποσοστά της αποχής πρέπει να μειώνονται και όχι να αυξάνονται στις εκλογές, κάλεσε τους συμπατριώτες μας να στηρίξουν την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλώνοντας τα εξής:

«Είναι σημαντικό να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας, να πάμε να ψηφίσουμε όλοι, γιατί δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι δεν έχουμε βάλει το χέρι μας στην επίλυση όλων αυτών των σοβαρών προβλημάτων.

Δεν είναι όλοι ίδιοι και αυτό θέλουμε να το τονίσουμε. Δεν έχουμε όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης στη διαπλοκή, στη συγκάλυψη, στη διατήρηση των παθογενειών. Καλούμε τους προοδευτικούς πολίτες να στηρίξουν την αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντάς της αυτόν τον αέρα που θέλει για να δημιουργήσει την ανατροπή, ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να σταματήσουμε την κατρακύλα.

Η χώρα μας πρέπει να λάμψει ξανά, με διαφάνεια, με δικαιοσύνη, με καθαρό βλέμμα, για ένα καθαρό μέλλον».

Διαβάστε ακόμη

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ

Γιάννης Παπαβασιλείου: Το νησί της Ρόδου δεν είναι κορεσμένο τουριστικά

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»