Παγκόσμιο συμπόσιο στη Ρόδο για τη ρύπανση από τα πλαστικά

Παγκόσμιο συμπόσιο στη Ρόδο για τη ρύπανση από τα πλαστικά

Παγκόσμιο συμπόσιο στη Ρόδο για τη ρύπανση από τα πλαστικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 705 ΦΟΡΕΣ

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε συνεργασία με το University of Leeds και το Global NEST, ανακοινώνει τη διοργάνωση του Global Plastic Pollution Systems Symposium (PLASYS24), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, στη Ρόδο.

Η πλαστική ρύπανση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες προκλήσεις, αποτελώντας σημαντικό μέρος της τριπλής πλανητικής κρίσης (κλιματική αλλαγή, απώλεια βιοποικιλότητας και ρύπανση), που απειλεί την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία.

Το PLASYS24 είναι ένα τριήμερο παγκόσμιο συμπόσιο, στο οποίο επιστήμονες και ειδικοί από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν για να συζητήσουν και να προωθήσουν τη συλλογική κατανόηση της πλαστικής ρύπανσης και των λύσεων πρόληψης, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας.

Μέσα από διεπιστημονικές και συστημικές προσεγγίσεις, το PLASYS24 στοχεύει να αποτελέσει έναν ενιαίο χώρο προβολής και προβληματισμού σχετικά με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις και να συνδέσει την επιστήμη με την πολιτική.

Οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τόσο τη διεθνή προσπάθεια για τον έλεγχο και περιορισμό της πλαστικής ρύπανσης, όσο και την έρευνα σε όλες τις κλίμακες (από νανοκλίμακα μέχρι πλανητική) που καλύπτει όλο τον κύκλο ζωής των πλαστικών.

Βασικός στόχος είναι η από κοινού διαμόρφωση στρατηγικών για την εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης με βάση επιστημονικά δεδομένα.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές ενότητες, όπως επιλέχθηκαν από τη Διεθνή Επιστημονική Επιτροπή:

• Βιώσιμη παραγωγή και διαχείριση πλαστικών.

• Ανθρώπινη – περιβαλλοντική υγεία και πλαστικά.

• Δίκαιη μετάβαση: βασικές γραμμές και μέλλον.

• Διεπαφή επιστήμης-πολιτικής.

• Εκπομπές, πηγές, μονοπάτια, δέκτες και μετασχηματισμοί.

• Κυκλικότητα των πλαστικών.

• Χρηματοδοτικοί στόχοι και μηχανισμοί.

• Μέτρηση, μοντελοποίηση και εναρμόνιση των μεθόδων παρακολούθησης.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και του PewCharitableTrusts.

Το Συνέδριο υποστηρίζεται από το Πράσινο Ταμείο και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.

Η προθεσμία για την υποβολή των εργασιών είναι στις 20 Ιουνίου 2024 και οι θεματικές περιοχές παρουσιάζονται αναλυτικά στο https://www.plasys.earth/

Διαβάστε ακόμη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Εικαστική Έκθεση της Νάντιας Σκορδοπούλου

15η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ΄ Πολιτιστικού Συμποσίου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη