Προσωρινά κρατούμενος 47χρονος για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Προσωρινά κρατούμενος 47χρονος  για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Προσωρινά κρατούμενος 47χρονος για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 640 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 47χρονος Σύριος που συνελήφθη να αποβιβάζει στο νέο Καρνάγιο της Ρόδου πέντε αλλοδαπούς, τους οποίους μετέφερε από τα τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος.

Σε βάρος του αλλοδαπού διακινητή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Μαρία Κρικοπούλου, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 47χρονος είπε, πως πράγματι δέχτηκε να κάνει τη μεταφορά, όχι επειδή είναι διακινητής αλλά επειδή αναγκάστηκε να το κάνει. Εξηγώντας πρόσθεσε, πως στην Τουρκία βρίσκονταν μαζί με τον ανήλικο γιο του και ήθελε να έρθουν στην Ελλάδα και από εδώ να μεταβούν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον αλλά και για να είναι ασφαλείς. Όμως δεν είχε τα χρήματα. Έτσι, συμφώνησε με τους διακινητές να μεταφέρει τους πέντε αλλοδαπούς και όταν επέστρεφε στην Τουρκία, τότε μαζί με τον γιο του θα μεταφέρονταν στη χώρα μας, σε επόμενο δρομολόγιο, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει για τον ίδιο ή το παιδί του. Ο 47χρονος είπε επίσης, πως οι διακινητές κρατούν όμηρο τον 16χρονο γιο του, θέλοντας έτσι να τον πιέσουν να κάνει τη μεταφορά, για την οποία και συνελήφθη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψη του 47χρονου από τη Συρία έγινε μετά από καταδίωξη των λιμενικών.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 τα ξημερώματα, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου ότι ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος αποβίβασε άτομα στην περιοχή του Καρνάγιου στη Ρόδο.

Στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα και ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο, αφού εντόπισε το Τ/Χ, το ακινητοποίησε μετά από καταδίωξη. Παράλληλα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν από ξηράς πέντε (05) αλλοδαπούς (2 άνδρες, 1 γυναίκα και 2 ανήλικους). Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 47χρονος χειριστής του Τ/Χ ως διακινητής, ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού