Εκατοντάδες παιδιά στη γιορτή για το περιβάλλον

Εκατοντάδες παιδιά στη γιορτή για το περιβάλλον

Εκατοντάδες παιδιά στη γιορτή για το περιβάλλον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1571 ΦΟΡΕΣ

Ένα... πανηγυρι για το περιβάλλον στήθηκε χθες, από το πρωί, στις «Εκατό Χουρμαδιές», όπου γύρω στα πεντακόσια παιδιά από όλα τα δημοτικά σχολεία της Ρόδου διασκέδασαν με την ψυχή τους, έμαθαν πράγματα και πήραν δωράκια, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δήμο Ρόδου με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από τις διευθύνσεις του ΦοΔΣΑ και του Rhodes Co-Lab, το Ενυδρείο της Ρόδου, το Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφορίας, τους Προσκόπους Δωδεκανήσου, τη Διεύθυνση Α' βάθμιας Εκπαίδευσης, και τουλάχιστον επτά διευθύνσεις του δήμου Ρόδου όπως: Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κυκλικής Οικονομίας, Παιδείας και δια βίου μάθησης, Πολιτισμού. Ακόμη, η ΔΕΥΑΡ, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης, η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του δήμου συμμετείχαν στο «στήσιμο» της χθεσινής εκδήλωσης που διήρκεσε μέχρι το μεσημέρι.

Μουσικές, τραγούδια, παιχνίδια σε συνδυασμό με μάθηση, όλα για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σχέση με το περιβάλλον, τα οποία φάνηκαν να το καταδιασκέδασαν, να έμαθαν πράγματα και έφυγαν με τα δωράκια τους!

O εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Αστικής Ανάπτυξης, κ. Γιάννης Μητσού, σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ μεγάλη ανταπόκριση και ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν.

Και δήλωσε: «Δεσμεύομαι ότι θα κάνουμε τα πάντα για το περιβάλλον, να μπορέσουμε να ευαισθητοποιήσουμε και άλλους, μικρούς και μεγάλους, για το καλό του τόπου μας».

Περίπου 500 ήταν τα παιδιά, από όλα τα δημοτικά σχολεία του νησιού, που πέρασαν χθες από τις Εκατό Χουρμαδιές ενώ οι φορείς που συμμετείχαν έστησαν κιόσκια, όπου βρίσκονταν υπάλληλοι και ενημέρωναν τα παιδιά ή είχαν διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Μητσού, στόχος τους είναι να καθιερωθεί αυτή η εκδήλωση και να γίνεται κάθε χρόνο αυτή την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

Απαξιώνονται στη Ρόδο οι μαθητές των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων

Σημαντικές οι επιτυχίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου της Ρόδου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Βιωματικές Δράσεις και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης Ρόδου: Συγχωνεύσεις και υποβιβασμοί σχολείων

Αντιπροσωπεία του Καζουλλείου – 2ου ΓΕΛ Ρόδου στη Σεβίλλη της Ισπανίας

Το Καζούλλειο Γυμνάσιο ρίχνει τίτλους τέλους για το πρόγραμμα «Παιδαγωγικά εργαλεία για ένα σχολείο συμπερίληψης»

Εξαιρετικές επιδόσεις στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου «Καπνοβιομηχανία»

Σε τμήματα ΑΕΙ μπορούν να καταταγούν οι απόφοιτοι της ΑΣΤΕΡ