Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την επίσκεψη της υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Ρόδο: «Ήλθον, είδον και απήλθον»

Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την επίσκεψη της υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Ρόδο:  «Ήλθον, είδον και απήλθον»

Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την επίσκεψη της υπ. Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Ρόδο: «Ήλθον, είδον και απήλθον»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

Από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου όπου συμμετείχαν όλοι οι φορείς και το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συμμετείχε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος. Ο Πρόεδρος κατέθεσε μια σειρά από αιτήματα που χρίζουν άμεσης λύσης και αφορούν τους εποχικά απασχολούμενους της περιοχής μας, όπως

-η επέκταση του επιδόματος ανεργίας τουλάχιστον σε πέντε μήνες όπως ήταν πριν των μνημονιακών καταστάσεων

-η επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους

-η αναγνώριση όλων των τριετιών και κατάργηση της εξαίρεσης των ετών 2012-2023,

-η επαναφορά ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα,

-οι ευνοϊκότεροι όροι συνταξιοδότησης για τους εποχικά απασχολούμενους,

-η αναβάθμιση των τουριστικών σχολών και η χορήγηση επιδόματος μητρότητας σε όλες τις εποχικά απασχολούμενες μητέρες.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν σε καμία των περιπτώσεων όχι μόνο δεν κάλυψαν το σύνολο των ερωτήσεων αλλά ήταν γενικές και αόριστες. Συγκεκριμένα για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας, δέσμευση του Πρωθυπουργού προεκλογικά, δόθηκε η απάντηση ότι η Κυβέρνηση εξετάζει την επιδότηση εργασίας και όχι ανεργίας. Προφανώς ή η Υπουργός δεν γνώριζε σε ποιο νησί έχει έρθει ή χρησιμοποιείται άλλο ένα τρικ για να χρυσώσει το χάπι στους εποχικά απασχολούμενους στην περιοχή μας. Σε μια περιοχή όπου το 90% των εργαζομένων απασχολούνται σε εποχικές εργασίες και επιχειρήσεις όπου για επτά μήνες, οι εργαζόμενοι ξεζουμίζονται, με δεκάωρα και δωδεκάωρα, για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν, χωρίς ρεπό, τους λέτε ότι αντί για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας, που αφορά δικά τους χρήματα, θα τους επιδοτήσετε να δουλέψουν τουλάχιστον 3-4 μήνες μέσα στο χειμώνα.

Ρωτάμε την κα Υπουργό, Οι 35 χιλιάδες και πλέον εποχικά απασχολούμενοι στην περιοχή μας, σε ποιες επιχειρήσεις θα απασχοληθούν τους μήνες από Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο; (που για όσους γνωρίζουν η συγκεκριμένη περίοδος είναι «νεκρή» περίοδος). Ή μήπως θα μας στείλετε κι εσείς να μαζεύουμε ελιές όπως ο προκάτοχός σας, κος Χατζηδάκης, στο Υπουργείο Εργασίας; (που ούτε και αυτό μπορεί να γίνει αφού δεν υπάρχει παραγωγή πλέον). Ακούσαμε με μεγάλη μας έκπληξη τους πανηγυρισμούς της Υπουργού για την επανένταξη των συνταξιούχων στην αγορά εργασίας.

Αντί να νιώθουμε ντροπή και απογοήτευση που αναγκάζουμε εργαζόμενους που δούλευαν μια ζωή για να πάρουν σύνταξη να ξαναδουλέψουν, γιατί οι συντάξεις που παίρνουν είναι συντάξεις πείνας, εμείς πανηγυρίζουμε. Για την επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, είμαστε ακόμη στη δημιουργία πλατφόρμας για την καταβολή του. Για τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας σε όλες τις εποχικά απασχολούμενες μητέρες, καμία απάντηση. Για την αναβάθμιση των τουριστικών σχολών μας, καμία αναφορά. Όσον αφορά τους 7,5 χιλιάδες εγγεγραμμένους ανέργους της περιοχής μας, θα έπρεπε το Υπουργείο να είχε διαβάσει τις αλλεπάλληλες επιστολές του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου που εξηγεί το λόγο που εμφανίζονται τέτοια περίοδο στην περιοχή μας τόσοι άνεργοι, και δεν είναι άλλος από την αδήλωτη και μαύρη εργασία που επικρατεί στο νησί μας εξαιτίας της έλλειψης των ελεγκτικών μηχανισμών. Με υποσχέσεις, με "θα" και επικοινωνιακά τρικ δεν μπορεί να ζήσει κανείς εργαζόμενος.

Ζητάμε απαντήσεις και λύσεις εδώ και τώρα! Η ναυαρχίδα του τουρισμού που κατά δήλωση όλων των Κυβερνητικών γεμίζει τα κρατικά ταμεία, δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο την απαξίωση και την κοροϊδία στα δίκαια αιτήματά μας! Δεν γίνεται να θυμάστε το νησί μας μόνο κάθε φορά που υπάρχουν εκλογές! Δεν γίνεται σε κάθε προεκλογική περίοδο να χορταίνουμε από τα "θα" σας και όλο το επόμενο διάστημα να πεινάμε, στην κυριολεξία.

ΛΥΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!!

ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τους αγώνες για την υλοποίηση όλων των αιτημάτων που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μας θέτουν.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ,ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου