Κώστας Σπανός: Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου καλεί τις Αρχές να δώσουν λύση στο θέμα των Ρομά

Κώστας Σπανός: Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου καλεί τις Αρχές να δώσουν λύση στο θέμα των Ρομά

Κώστας Σπανός: Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου καλεί τις Αρχές να δώσουν λύση στο θέμα των Ρομά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1022 ΦΟΡΕΣ

Τη λήψη μέτρων και την τήρηση του νόμου στο θέμα των Ρομά ζητά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου που έστειλε σχετικό έγγραφο στις Αρχές. Μεταξύ άλλων καταγράφει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη με τις κλοπές, το παραεμπόριο και την επαιτεία, καθώς και θέματα υγειονομικής φύσεως.

Το έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου προς την Αστυνομία γνωστοποιεί τη δυσφορία των εμπόρων από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την παρουσία Ρομά έξω από καταστήματα, σε δρόμους και πεζοδρόμια, όπως δήλωσε στον RealVoice 99.5 στην εκπομπή «Ανοιχτή Γραμμή» και στους δημοσιογράφους Γιάννη Μηνατσή και Δέσποινα Κουλούμπρη ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, κ. Κώστας Σπανός.

Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου προς την αστυνομία για την επαιτεία
Όπως είπε «Για ακόμη μια χρονιά ο Σύλλογός μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να γίνεται δέκτης παραπόνων για τη δράση αρκετών Ρομά στο νησί της Ρόδου, κυρίως στον αστικό ιστό, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελίες συμπολιτών μας, υποκινούμενοι σε πολλές περιπτώσεις από τρίτους καταφεύγουν σε κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας αλλά και σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον, σε μια περίοδο μάλιστα όπου ο κίνδυνος για φυσικές καταστροφές (π.χ. πυρκαγιές) είναι μεγάλος και απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση.

Παράλληλα, αναπτύσσουν παράνομη εμπορική δραστηριότητα, η οποία όχι μόνο θίγει τα συμφέροντα των εμπόρων και των επιχειρηματιών του νησιού που παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τον νόμο, αλλά ταυτόχρονα προκαλούν δυσφορία στους καταστηματάρχες που έρχονται αντιμέτωποι με την παράνομη επαιτεία. Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι ενέργειές τους θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την επιβαρυμένη από μόνιμα, άλυτα ζητήματα δημόσια υγιεινή.

Στο επίκεντρο παράνομο υπαίθριο εμπόριο και επαιτεία
Κυκλοφοριακό κομφούζιο, ηχορύπανση, έλλειψη χώρων στάθμευσης, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων και πεζοδρομίων από τροχοφόρα, κυρίως στην πόλη της Ρόδου είναι κάποια από τα διαχρονικά προβλήματα για τα οποία ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου (ΕΣΡ), θα ζητήσει για άλλη μια φορά την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών δήλωσε ο κ. Σπανός.

«Έχουμε συνέχεια και συνέπεια πρέπει να κατανοήσουμε πλήρως τα προβλήματα της αγοράς. Έχουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο τιμά το εμπόριο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σπανός.

Μιλώντας στον RealVoice ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου δήλωσε, ότι η εικόνα που βλέπουμε σε παραλίες, πεζοδρόμια και πάρκα-πλατείες δεν είναι αυτή που αρμόζει στη Ρόδο και πρέπει να ξεκινήσει η διενέργεια συστηματικών ελέγχων.

Συναντήσεις για ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του εμπορίου
Ο κ. Σπανός αναφέρθηκε και στην κανονιστική διάταξη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τη φορτοεκφόρτωση στο κέντρο της πόλης, που εφαρμόζεται μέχρι στιγμής μόνο στα χαρτιά, ενώ όπως είπε αναμένεται να «ενεργοποιηθεί» εκ νέου και παράλληλα η ΕΛ.ΑΣ. να εντατικοποιήσει του ελέγχους με στόχο να βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της πόλης.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Ιταλικό πλοίο ποντίζει καλώδια οπτικών ινών παρουσία του ελληνικού και τουρκικού πολεμικού ναυτικού

Δασικοί Χάρτες: Απόφαση ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για αποδέσμευση περιουσιών

Από δύσβατο σημείο ξεκίνησε η φωτιά που αναστάτωσε την Κω

Λιμάνια: Εξετάζεται η τοποθέτηση slots όπως στα αεροδρόμια

Ο πρώην υπουργός Λ. Αυγενάκης φαίνεται να χειροδικεί σε εργαζόμενο του αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος επειδή έχασε την... πτήση του

Ρόδος: Περίεργη υπόθεση με πυροσβέστη που κατήγγειλε ανωτέρους του και τώρα απειλείται με απόταξη

Κρουαζιέρα: Zητείται νέο εθνικό σχέδιο

Βρέθηκε λύση για τις εργασίες στο συγκρότημα της Νέας Αγοράς