Ένταξη τεσσάρων νέων δρομολογίων του πλοίου "ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ" στη διασύνδεση της Νισύρου με το Λιμάνι της Κω και τριών νέων δρομολογίων με Καρδάμαινα

Ένταξη τεσσάρων νέων δρομολογίων του πλοίου "ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ" στη διασύνδεση της Νισύρου με το Λιμάνι της Κω και τριών νέων δρομολογίων με Καρδάμαινα

Ένταξη τεσσάρων νέων δρομολογίων του πλοίου "ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΕΡΜΗΣ" στη διασύνδεση της Νισύρου με το Λιμάνι της Κω και τριών νέων δρομολογίων με Καρδάμαινα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 778 ΦΟΡΕΣ

Με την από 22/05/2024 επιστολή του Δημάρχου Νισύρου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκφράστηκε η επιτακτική ανάγκη για καθημερινή ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Νισύρου με την Κω.

Όπως ανέφερε αναλυτικά ο Δήμαρχος, κ. Χριστοφής Κορωναίος, η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει λόγω της ανάγκης των κατοίκων να έχουν πρόσβαση σε Δημόσιες Υπηρεσίες, ιατρική κάλυψη, το αεροδρόμιο και εμπορικά καταστήματα, καθώς και για την τροφοδοσία των καταστημάτων της Νισύρου. Προτάθηκαν πέντε εβδομαδιαία δρομολόγια με το πλοίο «Ολύμπιος Ερμής» και τρία εβδομαδιαία δρομολόγια προς Καρδάμαινα, με δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων και σύνδεση με λεωφορείο προς το αεροδρόμιο και την πόλη της Κω, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κος Γιάννης Παππάς, ενημέρωσε τον Δήμαρχο, μέσω των δυο τηλεφωνικών διασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν, ότι στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός και ότι από τις 15 Ιουλίου και έπειτα θα δρομολογηθούν 4 εβδομαδιαία δρομολόγια με την Κω με το πλοίο«Ολύμπιος Ερμής» και 3 επιπλέον εβδομαδιαία δρομολόγια προς και από Καρδάμαινα.

Η αύξηση των δρομολογίων θα ανακουφίσει σημαντικά τους κατοίκους της Νισύρου και θα δώσει νέα πνοή στο νησί, διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Έως τις 15 Ιουλίου ισχύουν τα δρομολόγια όπως έχουν αναρτηθεί στις σελίδες του Δήμου Νισύρου.

Η επιστολή του δημάρχου Νισύρου:

ΘΕΜΑ: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΝΙΣΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΩ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Για το νησί της Νισύρου αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη η άρτια και διαρκής ακτοπλοϊκή διασύνδεση με το νησί της Κω, σε καθημερινή βάση. Οι κάτοικοι του νησιού μας θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μεταβαίνουν στην Κω για την εξυπηρέτηση όλων των αναγκών τους, πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες, ιατρική κάλυψη, μετάβαση στο αεροδρόμιο, αγορές σε εμπορικά καταστήματα και οτιδήποτε άλλο κρίνεται απαραίτητο. Ταυτόχρονα, όλη η τροφοδοσία των καταστημάτων της Νισύρου πραγματοποιείται μέσω του νησιού της Κω, γεγονός που όπως αντιλαμβάνεστε προστίθεται στην αναγκαιότητα της

καθημερινής ακτοπλοϊκής διασύνδεσης.

Το πρόγραμμα δρομολογίων που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Νισύρου είναι το κάτωθι:

1. Πέντε (5) εβδομαδιαία δρομολόγια με το πλοίο «Ολύμπιος Ερμής» της εταιρείας ΑΝΕΜ, με αναχώρηση από Νίσυρο στις 07:30 και αναχώρηση από Κω μετά τις 14:30. 2. Τρία (3) εβδομαδιαία δρομολόγια από Νίσυρο προς Καρδάμαινα, με αναχώρηση από Νίσυρο στις 07:30 και αναχώρηση από Καρδάμαινα στις 14:30. Αυτό το δρομολόγιο θα μπορεί να εξυπηρετεί τη μετάβαση των κατοίκων στο Αεροδρόμιο της Κω και θα πρέπει να ενισχύεται με δρομολόγιο λεωφορείου από το λιμάνι της Καρδάμαινας προς το αεροδρόμιο και την πόλη της Κω. Επίσης, το πλοίο θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τουλάχιστον 4 οχήματα, να είναι κατηγορίας Α’ σε ηλικία και ταχύτητα και το μήκος του να μην υπερβαίνει τα 33 μέτρα, έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει το λιμάνι της Καρδάμαινας.

Τα παραπάνω ακτοπλοϊκά δρομολόγια κρίνονται απαραίτητα για το νησί μας τόσο τους θερινούς μήνες αλλά κυρίως τους χειμερινούς, προκειμένου οι κάτοικοι της Νισύρου να αισθάνονται ασφάλεια και σιγουριά στην καθημερινότητά τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Νισύρου

Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Διαβάστε ακόμη

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Νισύρου για την ελλιπή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κω

Μικρής έκτασης φωτιά σήμερα στη Νίσυρο

Επίσκεψη του δημάρχου Νισύρου στην Τουρκία - Θεμέλια για τη φιλία των λαών της περιοχής

Αποστολή Ιατρικού Κλιμακίου στη Νίσυρο από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω της εταιρείας «ΓΑΛΗΝΟΣ»

Νίσυρος: Ανανέωση του πιστοποιητικού ISO 14001 για το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης του δήμου

Συνεχίζει και φέτος το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» στη Νίσυρο

Τα τελικά αποτελέσματα στον δήμο Νισύρου

Πρωτιά της Νέας Αριστεράς και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στη Νίσυρο!