Κλιμακώνονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στη Σύμη

Κλιμακώνονται οι έρευνες  για τον αγνοούμενο στη Σύμη

Κλιμακώνονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο στη Σύμη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1876 ΦΟΡΕΣ

Κλιμακώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου παρουσιαστή – δημοσιογράφου του BBC Michael Mosley, με βάση τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο, οι οποίες αποτυπώθηκαν σε κάμερες ασφαλείας διάφορων καταστημάτων στο νησί της Σύμης και συγκεκριμένα στο χωριό Πέδι.

Στις συγκεκριμένες φωτογραφίες απεικονίζεται ένας άνδρας που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά και το σωματότυπο του 67χρονου Βρετανού, να περπατάει κρατώντας μία καφέ χρώματος ομπρέλα και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι του. Ο ίδιος φοράει βερμούδα, μπλουζάκι τύπου «πόλο» και ένα καπέλο, όλα στις αποχρώσεις του μπλε και γυαλιά ηλίου.

Οι εικόνες αυτές αλλάζουν τα όσα σενάρια είχαν γίνει έως τώρα για την πορεία που ακολούθησε, ο αλλοδαπός δημοσιογράφος, φεύγοντας από την παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου βρισκόταν μαζί με την 64χρονη σύζυγό του και φιλικό τους ζευγάρι, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στη μία και μισή το μεσημέρι. Τα πλάνα αυτά αποδεικνύουν (εφόσον επιβεβαιωθεί πλήρως, ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο) ότι ο Βρετανός δημοσιογράφος κινήθηκε πεζός και πέρασε όλη την παραλία στο Πέδι.

Για τον λόγο αυτό και ήδη από χθες, ξεκίνησαν έρευνες και προς άλλες κατευθύνσεις και περιοχές, όπως για παράδειγμα προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο ο 67χρονος να κινήθηκε τελικά όχι προς τον Γιαλό, όπου βρίσκεται το σπίτι που διέμεναν αλλά προς άλλες παραλίες.
Άλλωστε και χθες το πρωί ελέγχθηκαν και άλλα σημεία του νησιού, όπως αρχαιολογικοί χώροι κ.ά. χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία είναι υπό αξιολόγηση από την Αστυνομία, η οποία εξετάζει όλα τα πιθανά και απίθανα ενδεχόμενα.

Χθες στο νησί αφίχθη και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Αστυνομίας από την Αθήνα για να συμμετάσχει στις έρευνες. Όλοι στο νησί, εμπλεκόμενες υπηρεσίες, φορείς και πολίτες, επιχειρούν ο καθένας με το δικό του τρόπο άλλα και όλοι μαζί, με στόχο τον εντοπισμό του γνωστού παρουσιαστή του BBC Michael Mosley.

Μάλιστα, στις έρευνες συμμετέχουν πλέον και δύτες, όπως είπε στο Βρετανικό δίκτυο BBC χθες, ο αντιδήμαρχος Σύμης Ηλίας Χάσκας, ο οποίος έλαβε μέρος στην έρευνα, τονίζοντας ότι «έχουν ψάξει παντού» και ότι τώρα θα έχουν «δύτες που θα ψάξουν στο νερό» με τη βοήθεια του Λιμενικού Σώματος.

Χθες το πρωί, ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας επικοινώνησε με τη σύζυγο τού 67χρονου δημοσιογράφου και μεταξύ άλλων της επισήμανε πως από την πλευρά της δημοτικής αρχής, θα συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Βρετανού, όπως εξάλλου γίνεται από τις πρώτες κιόλας ώρες που διαπιστώθηκε η εξαφάνισή του.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας