Εντείνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο Βρετανό στη Σύμη

Εντείνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο Βρετανό στη Σύμη

Εντείνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο Βρετανό στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1080 ΦΟΡΕΣ

Δεν απέδωσαν ούτε και χθες οι έρευνες που διεξάγονται από ξηρά και θάλασσα στη Σύμη, για τον εντοπισμό του 67χρονου διακεκριμένου δημοσιογράφου – παρουσιαστή του BBC Michael Mosley, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 5 Ιουνίου.

Στο νησί έχουν μεταβεί και τα τέσσερα παιδιά του (τρία αγόρια και ένα κορίτσι) τα οποία εξέφρασαν εξ αρχής την επιθυμία να συνδράμουν στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του πατέρα τους όμως δεν τους έχει επιτραπεί, καθώς δεν γνωρίζουν την περιοχή και τα σημεία που ελέγχονται είναι ιδιαίτερα δύσκολα και δύσβατα.

Στα χέρια των αστυνομικών Αρχών που χειρίζονται την υπόθεση, βρίσκονται πλάνα από κάμερες ασφαλείας, που δείχνουν τον 67χρονο Βρετανό να έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας στο Πέδι, πεζός και στη συνέχεια να κινείται με κατεύθυνση προς το βουνό που οδηγεί προς την παραλία της Αγίας Μαρίνας.

Το στοιχείο αυτό έχει οδηγήσει όλους όσοι συμμετέχουν στις έρευνες, από νωρίς χθες το πρωί να μεταβούν στη συγκεκριμένη περιοχή, την οποία και ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να βρουν τον αλλοδαπό δημοσιογράφο και να δοθεί ένα τέλος στο «θρίλερ» που εκτυλίσσεται στο νησί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες.

Ωστόσο, η όλη προσπάθεια ήταν ιδιαιτέρως δύσκολη, καθώς όπως είπε και ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας μιλώντας στη «Ροδιακή», «η συγκεκριμένη περιοχή είναι δύσβατη, πετρώδης με γκρεμούς και επικίνδυνα σημεία, ενώ δεν υπάρχει μονοπάτι τέτοιο που να μπορεί εύκολα ο οποιοσδήποτε να το περπατήσει εάν δεν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και τη φυσική κατάσταση».

Επίσης, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο νησί (την ημέρα της εξαφάνισης του Άγγλου ξεπερνούσαν τους 46ο) δημιουργούν περισσότερα ζητήματα και δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών.

Πάντως, από τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση είναι ανοικτά και ελέγχονται όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να ισχύουν στην προκειμένη περίπτωση και φυσικά αξιοποιούνται στοιχεία και καταθέσεις που προκύπτουν από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Και χθες ωστόσο, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, όλοι στο νησί βρίσκονταν επί ποδός, προκειμένου να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τις έρευνες που διεξάγονται για τον 67χρονο δημοσιογράφο – παρουσιαστή του BBC Michael Mosley, δια ξηράς, αέρος, και θαλάσσης.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στη Σύμη έχουν μεταβεί αρκετά συνεργεία με δημοσιογράφους, όχι μόνο από τα ελληνικά αλλά και από τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς η είδηση της εξαφάνισης του Michael Mosley, λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του από τις εκπομπές του στο BBC και σε άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, είναι στα πρώτα θέματα της ειδησεογραφίας στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας