Προφυλακίστηκε 19χρονος Σύριος για μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Προφυλακίστηκε 19χρονος Σύριος για μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Προφυλακίστηκε 19χρονος Σύριος για μεταφορά μεταναστών στη Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 581 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του και ο δεύτερος διακινητής, ηλικίας 19 ετών, από τη Συρία, ο οποίος κατηγορείται, ότι μαζί 19χρονο συμπατριώτη του μετέφεραν στη Σύμη από τα τουρκικά παράλια 30 αλλοδαπούς.

Ο 19χρονος, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη χθες το πρωί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται.

Όμως, οι όποιοι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, στη φυλακή οδηγήθηκε και ο συγκατηγορούμενός του, 19χρονος Σύριος, για την ίδια υπόθεση ο οποίος απολογήθηκε στις 6 Ιουνίου 2024, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Ελπίδα Κυρμπάση.

Ο 19χρονος είχε δηλώσει πως, όχι μόνο είναι και ο ίδιος μεταφερόμενος αλλά πως για αυτή του τη μεταφορά είχε δώσει στους διακινητές στην Τουρκία το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί ότι χειρίστηκε το σκάφος, κάτι που εξαναγκάστηκε να κάνει, καθώς απειλήθηκε από τους διακινητές στη γείτονα χώρα.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν Εισαγγελέα και Ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 19χρονου Σύριου, όπως το ίδιο έγινε χθες και για τον 19χρονο συγκατηγορούμενό του.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες στις 02/06/2024, οπότε και ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύμης για ένα ακυβέρνητο ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος στην περιοχή της παραλίας «ΣΤΡΑΤΕΡΗ». Ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής στην ξηρά μετέβησαν στην περιοχή, όπου εντόπισαν το σκάφος χωρίς επιβαίνοντες.

Στην ευρύτερη περιοχή, εντοπίστηκαν τριάντα δύο (32) αλλοδαποί, ενώ από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη αρχικά ο 19χρονος χειριστής του σκάφους ως ο διακινητής αυτών.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης και από τις καταθέσεις που λήφθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ένας ακόμη 19χρονος αλλοδαπός από τη Συρία, εκ των μεταφερομένων, οι οποίοι πλέον ανέρχονται στους 30, είχε βοηθήσει στο ταξίδι αυτό.

Ο δεύτερος 19χρονος συνελήφθη στις 6 Ιουνίου 2024 και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού