Περίμενε τους μετανάστες να αποβιβαστούν στο Πλημμύρι

Περίμενε τους μετανάστες να αποβιβαστούν στο Πλημμύρι

Περίμενε τους μετανάστες να αποβιβαστούν στο Πλημμύρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1573 ΦΟΡΕΣ

Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε ανοικτά της Ρόδου ταχύπλοο με αλλοδαπούς να προσπαθεί να προσεγγίσει το νησί, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να βγουν στην ξηρά όταν το σκάφος προσάραξε στο Πλημμύρι, όπου τους περίμενε 31χρονος για να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητό του!

Οι λιμενικοί κατάφεραν να συλλάβουν, μετά από καταδίωξη, τον 31χρονο αλλοδαπό οδηγό του αυτοκινήτου, ενώ κατασχέθηκαν το σκάφος και το αυτοκίνητο.

Το περιστατικό συνέβη μεσημβρινές ώρες του περασμένου Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024 όταν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ταχύπλοο σκάφος να κινείται με κατεύθυνση τη Ρόδο. Το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, στα οποία ο χειριστής δεν συμμορφώθηκε.

Ακολούθησε καταδίωξη και τελικά, το ταχύπλοο προσαιγιαλώθηκε στην παραλία «Πλημμύρι», όπου αποβίβασε πέντε (05) άτομα.

Κατόπιν συντονισμένης έρευνας που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ρόδου με τη συνδρομή στελεχών του Λιμενικού Τμήματος της Λίνδου και στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Νότιας Ρόδου, εντοπίστηκε ένα Ι.Χ.Ε. όχημα στην ανωτέρω περιοχή, το οποίο επιβίβασε τους αλλοδαπούς.

Ο οδηγός του οχήματος, στην προσπάθεια να διαφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη και το Ι.Χ.Ε ακινητοποιήθηκε.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί τη προανάκριση, συνελήφθη ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε. οχήματος, ενώ επίσης κατασχέθηκαν το όχημα και το σκάφος διακίνησης των αλλοδαπών.

Διαβάστε ακόμη

Διάσωση δύο επιβατών ιστιοφόρου στην Πάτμο

Αθωώθηκε 47χρονος Τούρκος που είχε συλληφθεί ως διακινητής

Φυλάκιση 8 μηνών σε 2 Ρομά για απάτη σε βάρος 72χρονου

Κάθειρξη 68 ετών επιβλήθηκε σε Σύριο διακινητή μεταναστών

Πτώχευση FTI/ MEETING POINT- Προσωρινή διαταγή Μονομελούς Πρωτοδικείου Κω

Συνελήφθησαν οκτώ αλλοδαποί για πλαστογραφία ταξιδιωτικών εγγράφων στην Κω

Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός για καλλιέργεια κάνναβης στη Ρόδο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού