Δήλωση Δημήτρη Γάκη για τις Ευρωεκλογές

Δήλωση Δημήτρη Γάκη  για τις Ευρωεκλογές

Δήλωση Δημήτρη Γάκη για τις Ευρωεκλογές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 594 ΦΟΡΕΣ

Ακολουθεί η δήλωση του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου, Δημήτρη Γάκη, για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών:
«9 Ιουνίου.Μια μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία.
Μια μαύρη μέρα για το μέλλον της Ευρώπης.

Η μεγάλη αποχή στις Ευρωεκλογές αλλά και η βούληση των πολιτών, σπρώχνει την πολιτική ζωή προς τα δεξιά.
Οι ακροδεξιές δυνάμεις απειλούν την Ευρώπη, απειλούν την προοπτική της.


Στη χώρα μας το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα προσδίδει επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Οι ακροδεξιές πολιτικές δυνάμεις, οι πέραν της Νέας Δημοκρατίας, για πρώτη φορά στη χώρα μας συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστό περίπου 20%. Είναι μία άμεση απειλή της Δημοκρατίας. Δεν δικαιολογούμαστε να τη βλέπουμε.
Έβλεπα προχθές βράδυ μια αγωνιώδη προσπάθεια από όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων στα διάφορα τραπέζια συζήτησης να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, λες και οι πολίτες δεν έχουν πια κανένα κριτήριο αντίληψης. Δεν αντιλήφθηκαν το μήνυμα των εκλογών;


Προσπαθούσε η Νέα Δημοκρατία να δικαιολογήσει τη μεγάλη ήττα που έχει υποστεί χάνοντας 13% από τη δύναμή της.
Προσπαθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει την περαιτέρω μείωση των εκλογικών ποσοστών του, υποστηρίζοντας ότι μείωσε τη διαφορά από το από 23 σε 13 μονάδες με τη Νέα Δημοκρατία.
Προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ να δικαιολογήσει τη στασιμότητά του, συγκρίνοντας το ποσοστό του με άλλες εποχές κρύβοντας για το μικρό ποσοστό του.


Δεν τολμούσε κανένας όμως να πει την αλήθεια στον κόσμο και αυτό είναι που εκνευρίζει και απογοητεύει τους πολίτες, τους νιώθει, μας νιώθει ξένους. Αλήθεια γιατί είναι τόσο δύσκολο να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα; Και ποια είναι η αλήθεια;


Η αλήθεια είναι, ότι προχθές όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου έχασαν σε αυτές τις εκλογές.
Το δικό μας κόμμα υπέστει Βατερλώ. Αποδείχτηκε ότι η Νέα Αριστερά είναι “παλιά” και θέλει ανακαίνιση. Το στελεχιακό δυναμικό της μπορεί να είναι το καλύτερο όμως είναι παλιό πολιτικό υλικό.


Το ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε τους Έλληνες πολίτες ότι αποτελούμε εκείνη τη δύναμη, η οποία την επόμενη μέρα θα συμβάλει στη συνεννόηση του πολιτικού προοδευτικού δημοκρατικού χώρου αποτέλεσε ένα μεγάλο χτύπημα στον σχεδιασμό μας, στην επιθυμία μας για τη διαμόρφωση ενός μετώπου αντίστασης απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές και την ανατροπή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη.


Ο ελληνικός λαός δεν μας εμπιστεύτηκε να υλοποιήσουμε την αγανάκτησή του.
“Ως εδώ, Βρείτε τα” μας είπε ουσιαστικά.
Αυτή η εντολή για να υλοποιηθεί προϋποθέτει ότι τα δύο κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να απαλλαγούν από αρχηγοκεντρικές τάσεις, εγωισμούς και πρωθυπουργικά οράματα. Για να προχωρήσει η ενότητα του προοδευτικού χώρου θα πρέπει να γίνει ενότητα στη βάση χωρίς την παρουσία των δύο σημερινών αρχηγών τους.


Δυστυχώς, η επιλογή να μην ενισχυθεί η Νέα Αριστερά οδηγεί στη συνέχιση της ρευστότητας και του τέλματος του προοδευτικού χώρου. Θα συνεχίσουμε να κυλιόμαστε στο βούρκο της πολιτικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας και η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης θα συνεχίσουν το πάρτι που έχουν στήσει στις πλάτες του ελληνικού λαού».

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΚΓ’ πολιτιστικού συμπόσιου της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου